Leuchter heeft aflopend contract bij Ajax: 'Een tussentijds vertrek is geen optie'

door NielsOpdam 4

Bron Het Parool

Leuchter heeft aflopend contract bij Ajax: 'Een tussentijds vertrek is geen optie'

door NielsOpdam 4

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Romée Leuchter wil het huidige seizoen afmaken bij de Ajax Vrouwen, zo vertelt zij in gesprek met Het Parool. Het contract van Leuchter loopt tijdens de aankomende zomer af, maar de 23-jarige spits maakt het seizoen af in Amsterdam.

Leuchter vertelt dat de kans 'groot' is dat ze Nederland vroeg of laat verlaat. 'Voor mij is het goed die stap te maken, maar wanneer weet ik niet. Het hele plaatje moet kloppen. Ik voel me nu goed bij Ajax, zit goed in m’n vel. En ik kan hier Champions League spelen', vertelt de aanvalster, die in verband werd gebracht met Liverpool. 'Een tussentijds vertrek is geen optie. Ik maak sowieso het seizoen af bij Ajax.'

De Ajax-spits heeft wel een voorkeur voor de Engelse competitie. 'Qua vrouwenvoetbal is Engeland het verst van iedereen. De faciliteiten, de investeringen, de fans, de beleving, een groot aantal topclubs. Het is de beste competitie die er is', vertelt Leuchter, die woensdagavond met de Ajax Vrouwen een uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain speelt. Het is de vijfde groepswedstrijd in de Champions League.

'Iedereen is er goed mee omgegaan'

Onlangs nam Ajax de beslissing om na dit seizoen niet verder te gaan met coach Suzanne Bakker. Tijdens het trainingskamp in Portugal werd dit aan de selectie verteld door manager Daphne Koster. Of Leuchter verbaasd was? 'In de zin dat het zo snel bekendgemaakt werd. Verder kan ik er moeilijk iets over zeggen.' Volgens de spits merkt men er niet veel van in de selectie. 'Suzanne heeft tegen ons gezegd: we gaan er iets moois van maken, van de rest van het seizoen. Iedereen is er goed mee omgegaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.