Bakker gaat uit van eigen kracht tegen Paris Saint-Germain: 'Dan liggen er zeker kansen voor ons'

door Bram Bark 2

Bron De Telegraaf

Bakker gaat uit van eigen kracht tegen Paris Saint-Germain: 'Dan liggen er zeker kansen voor ons'

door Bram Bark 2

Bron De Telegraaf

Suzanne Bakker gaat met de Ajax Vrouwen van eigen kracht uit tijdens de Champions League-wedstrijd woensdag tegen Paris Saint-Germain, zo vertelt zij aan De Telegraaf. De trainster kreeg onlangs te horen dat Ajax na dit seizoen niet met haar verder gaat. Bakker zag dit niet aankomen, maar geeft ook aan dat het niks verandert aan de doelstelling en haar werkwijze van dit seizoen.

'We hebben in de thuiswedstrijd gezien dat naarmate we de bal langer kunnen vasthouden, zij moeten verdedigen', begint Bakker over het aanstaande affiche met Paris Saint-Germain. 'En dat vinden ze minder leuk. Als we het weer kunnen opbrengen om heel dominant aan de bal te zijn en op zoek gaan naar het gaatje dat zij laten vallen, dan liggen er zeker kansen voor ons', vervolgt de Ajax-coach.

Ajax heeft een jonge ploeg, maar Bakker ziet dat haar team de laatste tijd een stuk volwassener is geworden. 'We hebben leren omgaan met het spelen van veel wedstrijden in een korte periode. Na PSG-thuis zat die wedstrijd nog dagen in de koppies van de meiden, terwijl FC Twente er al weer aankwam. We hebben gemerkt dat de focus al weer heel snel om kan, dat de meiden de knop inmiddels heel goed kunnen omzetten.'

Vertrek Bakker

Na dit seizoen vertrekt Bakker bij Ajax. Maar de trainster bekijkt het positief. 'We hebben nog vijf mooie maanden voor de boeg, waarin we nog meedoen in de Champions League, de Eredivisie en de KNVB-beker. Ik zal dezelfde inzet tonen als de afgelopen anderhalf jaar, dat verzeker ik.' Bij Bakker blijft de mentaliteit naar eigen zeggen goed, maar ze wil ook dat dat bij de spelers zo blijft. Bakker heeft individuele gesprekken gevoerd om dit voor elkaar te krijgen. 'Maar dat was niet anders dan gedurende het seizoen. Dan probeer je er ook voor te zorgen om de dingen die in de koppies, spelen goed te managen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.