Ajax verlengt aflopende contract Jermoumi; verdediger tekent één jaar bij tot medio 2025

door Jon van Dam 49

Bron Ajax.nl

Ajax verlengt aflopende contract Jermoumi; verdediger tekent één jaar bij tot medio 2025

door Jon van Dam 49

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het aflopende contract van Diyae Jermoumi verlengt, zo maakt de club donderdagavond bekend via de officiële kanalen. De negentienjarige rechtsback ligt nu tot medio 2025 vast in Amsterdam. Jermoumi herstelt momenteel van een zware knieblessure.

Donderdag zette Jermoumi zijn handtekening onder nieuw een contract dat tot medio 2025 loopt. In de verbintenis is een optie tot nog een jaar opgenomen. De verdediger kwam tijdens het afgelopen seizoen uit voor Jong Ajax.

Jermoumi, die jeugdinternational is voor Marokko, werd in 2004 geboren in het Zuid-Hollandse Leiderdorp. In 2019 verruilde hij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voor die van Ajax. Bij de Amsterdammers doorliep hij de O17 en O18 van de club, alvorens hij op 10 januari 2022 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Op bezoek bij Jong FC Utrecht wonnen Jermoumi en Jong Ajax met 0-2 in de Keuken Kampioen Divisie.

Jermoumi kon rekenen op interesse uit Nederland

In het seizoen 2022/23 werd Jermoumi volwaardig lid van het beloftenteam van Ajax. Hij speelde 22 wedstrijden, waarin hij goed was voor één doelpunt en één assist. Tijdens het afgelopen seizoen, waarin hij tien duels speelde, raakte de jongeling in november 2023 geblesseerd aan zijn knie tijdens het uitduel met NAC Breda. Hij werd snel daarna geopereerd, al zou dit kwetsuur hem de rest van het seizoen aan de kant houden.

Ajax Showtime wist in februari te melden dat er enkele Nederlandse clubs geïnformeerd zouden hebben naar de diensten van Jermoumi. Uiteindelijk bleek de Jong Ajax-speler, die zelf het liefste bij Ajax wilde slagen, zijn club trouw te blijven. Jermoumi zal zich na zijn revalidatie weer melden bij Jong Ajax, dat komend seizoen getraind wordt door Frank Peereboom. De voormalige trainer van Ajax O18 neemt vanaf volgend seizoen het stokje over van Dave Vos, die assistent-trainer wordt van Francesco Farioli bij Ajax 1.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.