'Ajax-transfer Vlachodimos alleen bespreekbaar als Kovacevic naar Benfica trekt'

door Bart Veenstra 156

Bron De Telegraaf

'Ajax-transfer Vlachodimos alleen bespreekbaar als Kovacevic naar Benfica trekt'

door Bart Veenstra 156

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt met Odysseas Vlachodimos nog altijd een nieuwe keeper aan te trekken. De Amsterdamse club is daarbij wel afhankelijk van de slagvaardigheid van de huidige club van Vlachodimos: Benfica. De Portugese topclub wil doelman Vladan Kovacevic van Rakow Czestochowa overnemen en pas wanneer dat is gelukt, zou een transfer van Vlachodimos bespreekbaar zijn, zo meldt De Telegraaf.

Vlachodimos staat bovenaan het lijstje met mogelijke keepers die Ajax deze transferperiode nog wil aantrekken. Met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter beschikt Ajax al over drie keepers in de A-selectie. 'Maar vanwege de leeftijden van Pasveer en Stekelenburg, de blessuregevoeligheid en het optreden van Gorter in het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt een versterking toch wenselijk geacht', schrijft De Telegraaf.

Vlachodimos maakte indruk tegen Ajax

Ajax kent Vlachodimos goed uit de onderlinge duels met Benfica in de Champions League. De Amsterdammers speelden in het seizoen 2018/2019 en in het vorige seizoen tegen de Portugese topclub. Naar verluidt moet Vlachodimos zo'n vijftien miljoen euro kosten. Zelf zou Vlachodimos een transfer naar Ajax wel zien zitten, zo wordt geschreven.

Bij Ajax keepte Gorter dit seizoen de meeste wedstrijden in de voorbereiding. De talentvolle doelman stond ook op doel in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. In die wedstrijd ging hij meerdere malen in de fout. Een week later koos trainer Alfred Schreuder voor Pasveer en hij staat nu al vier wedstrijden achter elkaar op doel bij Ajax.

Ajax heeft nog de hele woensdag om transfers te doen. De markt voor Nederlandse clubs sluit woensdagavond om 00.00 uur. De Amsterdamse club zou naast Vlachodimos ook nog Lucas Ocampos en Florian Grillitsch willen inlijven. Wat Ocampos betreft heeft de RvC van Ajax echter op de rem getrapt. Opvallend genoeg kunnen clubs uit het buitenland op 1 september nog wel transfers doen. Dit houdt in dat Ajax in theorie op donderdag nog spelers zou kunnen verkopen aan buitenlandse clubs.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.