Ajax start met Godts, Van den Boomen en Gaaei tegen Sparta Rotterdam, Bergwijn begint vanaf de bank

door Jon van Dam 211

Ajax start met Godts, Van den Boomen en Gaaei tegen Sparta Rotterdam, Bergwijn begint vanaf de bank

door Jon van Dam 211

Laatst geüpdatet

Mika Godts, Branco van den Boomen en Anton Gaaei starten in de basiself van Ajax voor het uitduel met Sparta Rotterdam. Ook Ahmetcan Kaplan is fit genoeg om te starten. Aanvoerder Steven Bergwijn begint op de bank. Ajax lijkt daarnaast in een 4-3-3-formatie te spelen.

Als er een positie blind ingevuld kan worden, dan is dat de plek onder de lat. Diant Ramaj is sinds de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter de onbetwiste nummer een op doel. Ook nadat alle doelmannen terugkeerden van hun blessures bleef Ramaj de voorkeur krijgen. In de viermansdefensie is Ahmetcan Kaplan fit genoeg om te starten tegen de Rotterdamse club. De centrumverdediger viel tijdens het verloren duel met Aston Villa uit, maar is op tijd hersteld en zal met Jorrel Hato het hart van de verdediging vormen. De rechtsback is Gaaei, terwijl Kenneth Taylor de linksback van dienst lijkt te zijn.

Op het middenveld van Ajax zijn er een aantal wijzigingen waar te nemen ten opzichte van de afgelopen wedstrijden. Het controlerende blok wordt wel gevormd door Jordan Henderson en Sivert Mannsverk, maar voor hun staat tegen de Spangenaren slechts één middenvelder. Van den Boomen mag het weer eens vanaf het begin laten zien.

Bergwijn kan rentree maken

Kristian Hlynsson lijkt zondag op de rechtsbuitenpositie komen te spelen. De IJslander vervulde deze rol al meermaals dit seizoen. In de punt van de aanval kiest trainer John van 't Schip voor zijn topscorer Brian Brobbey. De spits had recentelijk last van wat klachten, maar speelde tegen Aston Villa de volle negentig minuten mee. Op de linksbuitenpositie wordt gekozen voor Mika Godts, die zijn basisdebuut maakt. De jongeling maakte recentelijk weer minuten in Jong Ajax en mag het nu in de hoofdmacht laten zien. Verder is aanvoerder Steven Bergwijn weer van de partij in de wedstrijdselectie van Ajax. De linksbuiten begint op de bank en maakt mogelijk voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen PSV weer minuten voor Ajax 1.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Kaplan, Hato, Taylor; Henderson, Mannsverk, van den Boomen; Hlynsson, Brobbey, Godts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.