'Verdeeldheid bij Ajax; exit Van der Hoorn'

door BvdPloeg 94

'Verdeeldheid bij Ajax; exit Van der Hoorn'

door BvdPloeg 94

Laatst geüpdatet

Ajax wil komende zomer flink gaan door selecteren in de selectie. Na een mislukt seizoen wil Frank de Boer graag ervaring naar Amsterdam halen en daarmee vallen er automatisch slachtoffers in de huidige groep. Kolbeinn Sigthórsson, Lerin Duarte en Mike van der Hoorn worden door De Telegraaf genoemd als mensen die voor 'elk aannemelijk bod' mogen vertrekken. Ondertussen kijkt men in de jeugdopleiding gespannen toe.

Na de waarschijnlijke transfer van Nemanja Gudelj hoopt De Boer volgens De Telegraaf nog op een nieuwe 'jonge rechter centrale verdediger', een linksback 'die eveneens als linkercentrumverdediger uit de voeten kan', een extra spits en een nieuwe buitenspeler. Die laatste is nodig als blijkt dat Ricardo Kishna na de herhaaldelijke media-oorlog van Mino Raiola gaat vertrekken. Ajax zou onder meer op zoek zijn naar 'gif' in Zuid-Amerika.

Al die inspanningen kunnen niet voor de volle honderd procent op steun rekenen vanuit de club. De directie zou inzien dat versterkingen nodig zijn, maar in de jeugdopleiding ziet men graag jeugd doorstromen naar het eerste elftal. De Telegraaf: 'Een stroming zoekt de oorzaak in het niet volledig varen op de jeugdopleiding door hoofdtrainer Frank de Boer, terwijl een andere stroming vindt dat het vlaggenschip juist té jeugdig is en echte leiders ontbeert. Een aantal opleiders met onder anderen Wim Jonk, als lid van het technisch hart verantwoordelijk voor de jeugdopleiding vindt de inpassing van talenten ondermaats, omdat de speelstijl van het eerste niet aansluit bij De Toekomst.'

Het is een bevestiging van de woorden van Johan Derksen, die afgelopen vrijdag bij VI TV aangaf dat er bij Ajax geen eensgezindheid is over de te voeren koers. Aankopen uit het verleden zijn vaak mislukt en dus vragen Jonk en consorten zich af of Daley Sinkgraven echt een toegevoegde waarde is in vergelijking met Abdelhak Nouri en Donny van de Beek. Op dit moment doen jonge talenten vaak ervaring op in Jong Ajax, ingegeven door de visie van de directie. Marc Overmars moet nu op cruciale posities ervaring gaan halen, in de zomer wacht al vroeg de voorronde van de Champions League. 'Intussen zal de Ajax-directie er samen met adviseur Johan Cruijff voor moeten zorgen dat de rijen op De Toekomst zich sluiten en door alle partijen weer een visie wordt uitgedragen naar de toekomst', aldus De Telegraaf. Cruijff schreef zelf een column waarop hij ingaat op de zwakke prestaties van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties