Ajax organiseert voor het eerst sinds 2019 weer de Future Cup

door Bart Veenstra 35

Bron Ajax.nl

Ajax organiseert voor het eerst sinds 2019 weer de Future Cup

door Bart Veenstra 35

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax organiseert voor het eerst sinds 2019 dit jaar weer de Future Cup. Dat maakt de Amsterdamse club vrijdagmiddag bekend via Ajax.nl. Het betreft de elfde editie van het toernooi. In de afgelopen drie jaar (2020, 2021 en 2022) werd de Future Cup afgelast vanwege de coronacrisis.

De Future Cup vindt wederom plaats in het paasweekend. Dat is dit jaar van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april. Even ter herinnering: de Future Cup is een internationaal hoog aangeschreven jeuddtoernooi voor O17-elftallen. dat tot en met 2019 ieder jaar tijdens het paasweekend werd gehouden op Sportpark de Toekomst.

Naast Ajax zullen er in april nog zeven andere jeugdteams van internationale clubs aanwezig zijn op de Future Cup. De namen van de overige deelnemers zullen binnenkort bekendgemaakt worden, zo laat Ajax weten. De kaartverkoop voor het toernooi begint maandag 27 februari om 12.00 uur.

Ouaali dolblij met organiseren Future Cup

Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali is in ieder geval ontzettend blij dat Ajax eindelijk weer eens een Future Cup kan organiseren. 'Toernooien zoals deze zijn heel belangrijk voor de opleiding van onze jeugdspelers, omdat het hen op het allerhoogste niveau laat presteren. Daarnaast kijk ik natuurlijk uit naar de levendigheid die dit toernooi elke editie weer met zich meebrengt.'

De laatste keer dat de Future Cup werd gehouden - in 2019 - werd Juventus de winnaar. Ajax wist het toernooi tot nu toe vijf keer te winnen. Ajacieden als Davy Klaassen, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Naci Ünüvar werden in het verleden uitgeroepen tot speler van het toernooi.

Denk jij dat Ajax minimaal drie keer scoort tegen Sparta?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.