Ajax ontloopt topploegen in CL

door NielsE 75

Ajax ontloopt topploegen in CL

door NielsE 75

Laatst geüpdatet

Ajax kan zich na een teleurstellende tweede plek in de Eredivisie gaan opmaken voor de voorrondes van de Champions League. De ploeg die, na het opstappen van Frank de Boer, nog zonder hoofdcoach zit lijkt een aantal sterke ploegen te ontlopen. Dit door de geplaatste status die de Amsterdammers genieten.

In de derde voorronde van de CL ontloopt Ajax in ieder geval Shakthar Donetsk en Fenerbahce, zo zocht Voetbal International uit. Anderlecht lijkt 'ons' ook te gaan vergezellen in de pot voor geplaatste ploegen, en zal zodoende dus niet geloot kunnen worden. De Belgen moeten in hun komende twee duels minimaal één punt pakken om een ticket voor de voorrondes van het miljoenenbal veilig te stellen.

De lijst van geplaatste ploegen gaat met alle waarschijnlijkheid gesloten worden door Sparta Praag, echter is de ploeg uit Tsjechië hier afhankelijk van het Russische FK Rostov. Op dit moment staat de verrassing van het seizoen in Rusland nog tweede. Mocht deze tweede plaats uit handen gegeven worden dan zal Praag haar geplaatste status verliezen, CSKA Moskou of Zenit Sint-Petersburg zal deze positie dan overnemen.

Kort samengevat kunnen 'we' nu in ieder geval loten tegen Steaua Boekarest, AS Monaco en BSC Young Boys. Sparta Praag, PAOK Saloniki en FK Rostov zijn nog twijfelgevallen.

Play-offs

Een tweede plaats voor het Russische Rostov zou ook met oog op de laatste voorronde positief zijn voor Ajax, een beschermde status ligt dan ook in het verschiet. Hierdoor worden ploegen als Manchester City, FC Porto en Villareal ontlopen. Echter wachten nog steeds sterke ploegen als Borussia Mönchengladbach en AS Roma.

De nieuwe trainingscollectie is nu verkrijgbaar in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.