Ajax O18 boekt overtuigende overwinning in mini-Klassieker

door Justin Fokkens 260

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 29 april 2023. Ajax O17 neemt het op Sportpark De Toekomst op tegen AZ O17. Later op de dag speelt Ajax O15 tegen PSV O15 en wordt de mini-Klassieker tussen Ajax O18 en Feyenoord O18 afgewerkt. De dag wordt afgesloten met het bekerduel tussen Ajax O16 en Sparta Rotterdam O16. Volg de wedstrijden hier en praat mee!

FT | Ajax O17 - AZ O17 (2-3)

Ajax O17 heeft zaterdag met 2-3 verloren van AZ. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de Amsterdammers uiteindelijk aan het kortste eind, waarmee het lijkt af te haken in de titelstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd zetten de bezoekers de Ajacieden flink onder druk, maar het was Ajax dat in de elfde minuut op voorsprong kwam; Kayden Wolff profiteerde van een fout in de opbouw en tekende voor de openingstreffer. Halverwege de eerste helft kwamen de Alkmaarders echter weer langszij; Jasper Hartog werkte de bal langs doelman Freek Entius. Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders zelfs op voorsprong, nadat opnieuw Hartog raak schoot.

In de tweede helft gingen de Ajacieden op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er ook; in minuut 72 werkte Shedrach Ebite een puntgave voorzet van Yasser El Aissati binnen. Uiteindelijk verloren de Amsterdammers echter de wedstrijd. Hartog werd met een hattrick de held aan Alkmaarse zijde en bepaalde in de blessuretijd van de wedstrijd de eindstand op 2-3.

Opstelling Ajax O17:

Entius; Sambo (85' van der Lans), Precious, Janse, El Aissati; Appiah, Peters, Bounida (73' O'niel); Faberski, Ebite, Wolff.

Wissels Ajax O17:

Schreuder, o'niel, van der Graaf, de Ruijter, Moester, Lans.

Opstelling AZ O17:

Schipper; Zwart, Atikallah, Menu, Dijkstra; Boogaard, Lenssen, Robbemond; Hartog, Ban, Oerip.

Wissels AZ O17:

Jongens, Hazir, Lioe-Anjie, Zeggen Lieuw, Budko, Bouziane.

1-0 Kayden Wolff (11')
1-1 Jasper Hartog (23')
1-2 Jasper Hartog (42')
2-2 Shedrach Ebite (72')
2-3 Jasper Hartog (90+1')

FT | Ajax O18 - Feyenoord O18 (4-0)

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord overtuigend weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst werd het 4-0. Daarmee blijven de Ajacieden volop in de strijd om het kampioenschap.

In de twintigste minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een goede dieptebal omspeelde aanvaller David Kalokoh de Feyenoord-doelman, maar zijn poging werd nog ternauwernood van de doellijn gehaald.

Na deze grote kans was het Ajax dat steeds meer de boventoon voerde. In minuut 24 resulteerde dit in de openingstreffer; Kalokoh speelde zich, na voorbereidend werk van Julian Speksnijder, knap vrij en schoot de bal langs de doelman. In het vervolg van de eerste helft volgden nog enkele kansen, waarna Nick Verschuren vlak voor rust de voorsprong uit een hoekschop wist te verdubbelen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, en was het Yoram Boerhout die na een klein kwartier de 3-0 op het scorebord wist te zetten; Na een mooie voorzet van Kalokoh werkte de aanvaller subtiel af. In minuut 71 wist Boerhout met een bekeken schot zelfs nog zijn tweede treffer te maken. In het vervolg van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waarmee de Ajacieden een overtuigende 4-0 overwinning boeken.