Ajax O17 geeft 0-2 voorsprong weg op bezoek bij AZ O17

door Brent Tomassen 114

Ajax O15 heeft op Sportpark de Toekomst met 2-3 verloren van de leeftijdsgenoten van AZ, terwijl Ajax O17 op bezoek bij AZ O17 met 2-2 gelijkspeelde. Voor Ajax O18 wachtte een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O18, welke geen problemen opleverde: 3-0 en Ajax O16 versloeg Willem II O16 met 2-0.

FT | Ajax O15 - AZ O15 (2-3)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag met 2-3 verloren tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De Amsterdammers kwamen al snel op achterstand, maar ze kwamen deze klap al snel te boven. In de slotfase van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg. De doelpunten aan Amsterdamse zijde werden gemaakt door Nafairon Landvreugd en Xander Newstead.

Al na drie minuten namen de bezoekers de leiding in Amsterdam. Ze kregen daarna een grote kans om de voorsprong uit te breiden na een foute pass van Ajax-doelman Guus Olgers, maar een aanvaller schoof de bal naast na goed afleggen van een ploeggenoot. Na een kwartier kwam Ajax O15 op gelijke hoogte via Landvreugd. Hij schoot de bal in de verre kruising en zette de 1-1 op het scorebord. Newstead zorgde in de 22ste minuut voor 2-1. Hij haalde uit en zag zijn bal door de benen van de AZ-keeper glippen. In het restant van de eerste helft waren er nog een aantal kansjes voor beide ploegen, maar ze gingen richting de kleedkamers met een 2-1 ruststand.

Een kwartier na rust wist AZ O16 de 2-2 te scoren uit een hoekschop. De bal werd keurig via de brond in de verre hoek gekopt. Vervolgens nam Ajax O16 het heft weer in handen en er kwamen kansen voor Landvreugd, Rocke Wooter en Abdellah Ouazane. De bezoekers waren vlak voor tijd dicht bij de voorsprong, maar een AZ-middenvelder zag zijn poging snoeihard op de paal belanden. In de blessuretijd pakten de bezoekers alsnog de voorsprong. Een AZ-aanvaller kwam naar binnen en schoot raak in de korte hoek: 2-3.

Opstelling Ajax O15:

Olgers; Kruijf (59' Laghmich), Veenbergen, Talai (41' George, 71' Talai)); T. De Koning (46' Ouazane), Peters, Newstead, Rakdou (71' Loots); Gomes Ferreira (41' Wooter), Simeon, Landvreugd.

Wissels Ajax O15:

Van der Wijst, Wooter, Loots, Ouazane, Laghmich, George.

0-1 AZ O16 (3')
1-1 Nafairon Landvreugd (15')
2-1 Xander Newstead (22')
2-2 AZ O16 (56')
2-3 AZ O16 (80+3')

- Ajax O15 speelde vorig weekend op de Algarve Elite Cup en maakte daar een uitstekende indruk. Lees er meer over in de nieuwe Kweekvijver!

FT | Ajax O18 - ADO Den Haag O18 (3-0)

Ajax O18 heeft met 3-0 weten te winnen van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Op Sportpark de Toekomst hadden de Amsterdammers het aanvankelijk lastig met de bezoekers, maar vlak voor rust werd de ban gebroken voor Ajax O18.

Na ruim tien minuten leek ADO Den Haag O18 de voorsprong te pakken, maar een voorzet ging via de binnenkant van de paal terug het veld in, waarna de rebound over het doel werd geschoten. In de 31ste minuut waren de bezoekers weer dicht bij de openingstreffer, maar Ajax-doelman Paul Reverson kon knap redding brengen op een kopbal van dichtbij. Er waren in de eerste helft ook een aantal kansjes voor Ajax O18, maar Rico Speksnijder, Skye Vink en Damian van der Vaart wisten niet te scoren. Uiteindelijk wist Don-Angelo Konadu vlak voor het rustsignaal alsnog de openingstreffer te scoren voor de thuisploeg. Hij kon raak koppen na een goede indraaiende voorzet van Speksnijder.

Al snel in het tweede bedrijf stond de 2-0 op het scorebord. Gerald Alders kwam op en gaf na een combinatie een bekeken bal op Vink. Laatstgenoemde kwam goed inlopen en hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken. Tien minuten na rust mocht Konadu aanleggen vanaf elf meter, nadat Alders in het strafschopgebied werd gevloerd. De spits faalde niet en schoot de bal overtuigend in de rechterhoek: 3-0.

Ajax O18 bleef aanvallen en O’niel verschafte zich tweemaal een goede schietkans. Helaas voor de aanvallende middenvelder gingen zijn pogingen net naast. Ook invaller Jan Faberski zag tot twee keer toe zijn schot geen doel treffen. De doelman van ADO Den Haag O18 bracht beide keren redding. Zodoende eindigde het duel in een 3-0 zege voor de ploeg van Frank Peereboom.

Opstelling Ajax O18:

Reverson; Ugwu (67' Henry), Verkuijl (78' Peters), Janse, Jetten; Alders, Van der Vaart (46' Appiah), Vink (67' Faberski); Speksnijder, Konadu (78' Ebite), O'niel.

Wissels Ajax O18:

Schreuder, Henry, Appiah, Faberski, Peters, Ebite.

1-0 Don-Angelo Konadu (45+1')
2-0 Skye Vink (46')
3-0 Don-Angelo Konadu (56', pen.)

FT | AZ O17 - Ajax O17 (2-2)

Ajax O17 heeft op bezoek bij de leeftijdsgenoten van AZ een 0-2 voorsprong weggegeven. De wedstrijd eindigde in 2-2, waarbij in de tweede helft vooral de vele overtredingen van de thuisploeg de boventoon voerden.

In de vijfde minuut kwam Ajax O17 goed weg, want er werd een doelpunt van AZ O17 afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later zette Emre Ünüvar de openingstreffer op het scorebord na goed klaarleggen van Lyfe Oldenstam. De Amsterdamse ploeg domineerde in de eerste helft, maar tot grote kansen kwam Ajax O17 niet. Het venijn zat in de staart in de eerste helft. In de 37ste minuut breidde Mylo van der Lans de voorsprong uit, want hij kopte de 0-2 binnen na een goede hoekschop van Lasse Abildgaard. Vlak voor rust deed AZ O17 wat terug. Een scherpe voorzet werd bij de tweede paal simpel binnengeschoten.

De eerste kans in de tweede helft was voor de Amsterdammers. Rayane Bounida kapte zijn tegenstander uit en dwong de AZ-keeper tot een redding. De rebound kon door Abildgaard net niet binnen worden geschoten. Hierna ging Ajax-doelman Aymean El Hani de fout in door een voorzet niet goed in te schatten, maar kwam hij met de schrik vrij, omdat een AZ-speler dit misverstand niet zag aankomen.

Na ruim een uur kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen vanaf de strafschopstip. Oldenstam werd eruit gelopen, maar leek dit met een correcte sliding te kunnen corrigeren. Helaas voor hem besloot de scheidsrechter anders, waarna de toegekende penalty werd benut: 2-2. Ajax O17 probeerde direct hierna weer de aanval te zoeken, waarbij AZ-spelers moesten ingrijpen ten koste van een gele kaart. Een kwartier voor tijd werd Ünüvar diep gestuurd, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor er ingegrepen kon worden door de AZ-keeper.

In de tachtigste minuut volgde een tweede gele kaart voor een speler van AZ O17, iets wat na meerdere gele kaarten achter elkaar eraan zat te komen. Invaller Younes Elias Mechrouch probeerde het vlak hierna met een schot vanaf de linkerkant van het veld, maar via de keeper en de paal ging de bal er niet in. De trainer van AZ O17 kreeg in blessuretijd ook nog een rode kaart wegens aanmerkingen op de wedstrijdleiding, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Ajax O17:

El Hani; Beekman, Van der Lans, Bouwman, Pereira da Gama; Johnson, Steur (66' Messori), Oldenstam; Abildgaard (58' Mechrouh), Ünüvar (85' Kovacs), Bounida .

Wissels Ajax O17:

Van der Velde, Messori, Enoh, Luijer, Mechrouh, Kovacs, Puljhun.

0-1 Emre Ünüvar (8')
0-2 Mylo van der Lans (37')
1-2 AZ O17 (41')
2-2 AZ O17 (64', pen.)

Rode kaarten:

80' AZ O17 (twee keer geel)

FT | Ajax O16 - Willem II O16 (2-0)

Ajax O16 heeft met 2-0 gewonnen van Willem II O16. De bezoekers begonnen aardig op Sportpark de Toekomst, maar nadat de Amsterdammers vlak na rust op voorsprong kwamen, werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een voorzet vanaf rechts werd net voor het doel van Mark Engel langs gekopt. Hierna creëerde Ajax O16 een aantal kansen. Miguel João da Silva zag zijn kopbal gekeerd worden, waarna Tyrese Teuwsen de rebound er ook niet in kreeg. Hierna ging het schot van Marley Alvarez Perez ruim naast. Gescoord werd er niet voor rust.

De tweede helft begon met een driedubbele wissel en een kans voor Ajax O16. João da Silva werd weggestoken door Teuwsen, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Hierdoor kon de doelman van Willem II O16 een doelpunt verijdelen. Even later was de goalie kansloos. Invaller Eternal Barron ontving de bal aan de rechterkant, kapte naar binnen en schoot de bal met links in de rechteronderhoek: 1-0.

Een kwartier later leek Pharell Nash de tweede treffer van de middag te maken, maar zijn treffer na een prachtige aanval werd afgekeurd vanwege buitenspel. Diezelfde Nash wist even later een enorme kans om zeep te helpen, nadat hij de Willem II-doelman niet wist te passeren. De keeper van bezoekers wist ook een inzet van Barron te keren.

Vlak voor tijd scoorde Ajax O16 dan toch de 2-0. Invaller Levi Acheampong kapte op listige wijze zijn directe tegenstander uit en passeerde de Tilburgse doelman. Met deze treffer was de wedstrijd beslist en zodoende boekte Ajax O16 een dikverdiende zege.