Ajax O17 en O19 winnen van Heerenveen

door JipVR 45

Dit is het jeugdoverzicht, welke mede mogelijk wordt gemaakt door onze partners van Mercedes Benz en Stern Auto, voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 23 september 2017. Ajax O17 en Ajax O19 wonnen allebei hun wedstrijden van de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Eerder op de dag speelde Ajax O15 gelijk op bezoek bij AZ O15.

FT | Ajax O17 - SC Heerenveen O17 (1-0)
Ajax O17 begon scherp aan de wedstrijd tegen de Friezen en kregen binnen een kwartier een penalty toegekend van de arbiter, welke door Hansen verzilverd werd. Even later had Hansen de 2-0 kunnen maken, maar Zamani ging voor eigen succes en miste doel. Voor rust waren er nauwelijks kansen van de tegenpartij en ging Ajax slordig met de kansen om, waardoor de voorsprong slechts minimaal bleef.

Ook na rust bleef Ajax moeite houden met kansen verzilveren. Er waren legio mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar onder meer Brobbey, Hansen en Ben Salam zagen hun inzet telkens gekeerd door de Heerenveen-keeper. De bezoekers stelden daar net als voor rust eigenlijk niets tegenover, waardoor de stand op 1-0 bleef.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Llansana (Omzigtig 80'), Taylor (Ben Sallam 41'), Hansen (Zamani 70'); Sint (Maddy 51'), Brobbey, Zamani (Mbinga 73');
Raatsie, Omzigtig, Mbinga, Ben Sallam, Maddy, Hernandez;

1-0 Sontje Hansen (13', pen.)

FT | SC Heerenveen O19 - Ajax O19 (1-5)
Ajax O19 had minder moeite met de tegenstander dan de jongere clubgenoten. Al binnen vier minuten vonden de Amsterdammers het doel via Danilo Pereira. Sebastian Pasquali en Jurgen Ekkelenkamp (2x) zorgden ervoor dat Ajax al voor rust met 0-4 voor stond in Friesland.

Na rust leek de ploeg van trainer John Heitinga een beetje uitgeraasd en zakte men iets terug, waardoor de thuisploeg een keer kon scoren. Twee minuten later stond het echter alweer 1-5, toen Pereira zijn tweede van de middag wist te maken. Vervolgens kon het vlaggenschip van de jeugdopleiding de wedstrijd rustig uitspelen met het oog op de Youth League.

Tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen debuteerden er liefst drie Ajacieden bij O19: Gravenberch, Thethani en Solomons. Aanstaande dinsdag gaat Ajax O19 op bezoek bij Hammarby O19.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Bakboord (Thethani 46'), Botman, Kemper, Bakker; Ekkelenkamp (Gravenberch 56'), Ter Heide (Solomons 72'), Pasquali; Nunnely, Pereira, Ylätupa (Schön 76').

FT | AZ O15 - Ajax O15 (2-2)
Ajax O15 heeft op bezoek bij AZ O15 voor het eerst deze competitie averij opgelopen. Na overwinningen op FC Den Bosch (0-5) en Vitesse (2-0) werd zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld bij AZ O15. Ajax O15 kwam nog wel op een 0-2 voorsprong dankzij twee treffers van Naci Ünuvar, maar moest toezien hoe de Alkmaarders zich terug konden knokken naar een 2-2 gelijkspel.