Ajax O16 verliest in vermakelijk duel van PSV O16; Ajax O17 boekt zakelijke overwinning

door Timo Suur 116

Bron AS

Ajax O16 verliest in vermakelijk duel van PSV O16; Ajax O17 boekt zakelijke overwinning

door Timo Suur 116

Bron AS

Laatst geüpdatet

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 9 september. Ajax O17 gaat op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Alphense Boys en Ajax O16 neemt het op Sportpark de Toekomst op tegen PSV O16. Volg de wedstrijden hier en praat mee!

FT | Alphense Boys O17 - Ajax O17 (0-2)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Alphense Boys de drie punten gepakt. Er werd een zakelijke 0-2 overwinning geboekt in Alphen aan de Rijn. De doelpunten werden gemaakt door Emre Ünüvar en Sean Steur.

Na zeven minuten kreeg Haniel Pereira da Gama een grote kans op de openingstreffer, maar hij wist een fout in de verdediging van Alphense Boys niet af te straffen. Amper een minuut later was de aanvaller weer dicht bij de 1-0. Zijn schot werd gestopt door de doelman, maar Ünüvar was attent en wist te scoren uit de rebound. In het restant van de eerste helft had Ajax het meeste balbezit, maar de Amsterdammers wisten geen grote kansen te creëren.

In de tweede helft zette Ajax O17 de tegenstander van dienst meteen weer onder druk en dit resulteerde in een kansje voor Ünüvar, maar de bal ging net naast. Ruim tien minuten na rust kreeg Luuk Beekman een grote kopkans, maar hij kopte nipt over. In de 63ste minuut kreeg een aanvaller van Alphense Boys de kans oog-in-oog met El Hani, maar laatstgenoemde bracht redding. Bijna een kwartier later gooide Ajax O17 de wedstrijd in het slot door een doelpunt van Steur. Hij schoof de bal in de verre hoek na een combinatie door het centrum.

Opstelling Ajax O17:

El Hani; Oldenstam, Beekman, Bouwman, Amour (60' Concincion); Johnson, Luijer (70' Bergtop), De Koning (60' Messori); Pereira da Gama (70' Steur), Ünüvar (60' Kovacs), Joao da Silva (46' Mechrouh).

Wissels Ajax O17:

Van der Velde, Concincion, Kovacs, Messori, Mechrouh, Bergtop, Steur.

Doelpunten:

0-1 Emre Ünüvar (8')
0-2 Sean Steur (77')

FT | Ajax O16 - PSV O16 (0-1)

Ajax O16 is zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst onderuit gegaan tegen PSV O16. In de eerste helft kwamen de Eindhovenaren op voorsprong en deze achterstand wist de thuisploeg niet meer goed te maken in het restant van de wedstrijd.

In de openingsfase was PSV O16 de bovenliggende partij. In de derde minuut wist Ajax-doelman Giuliano Bonevacia katachtig redding te brengen na een fout van Thijmen Romers. Een minuut later kregen de Eindhovenaren opnieuw een levensgrote kans, maar van dichtbij werd de bal op bizarre wijze gemist. Na ruim tien minuten spelen was het alsnog raak voor de uitploeg. Kennynho Kasanwirjo haalde een tegenstander neer en de bal ging op de stip. Er werd geen fout gemaakt vanaf elf meter en zodoende gingen de Eindhovenaren aan de leiding.

Na de tegentreffer wist Ajax O16 controle te pakken over de wedstrijd. Er werd regelmatig uitstekende gecombineerd, maar tot kansen wisten de Amsterdammers niet te komen. Na een klein halfuur op de klok kwam Ajax O16 goed weg. Een aanvaller van PSV O16 kreeg een lastige kopkans, maar hij wist de bal op een knappe manier richting het doel te koppen. De bal ging onderkant lat, maar net niet over de doellijn. Beide teams gingen richting de kleedkamer met een 0-1 ruststand.

In de tweede helft ging Ajax O16 op zoek naar de gelijkmaker. Er waren kansen voor Romers, Levi Acheampong en Pharell Nash, maar het doel werd niet getroffen. In de slotfase waren de Amsterdammers meermaals dicht bij de gelijkmaker. Tyrese Teuwsen raakte in de slotfase de lat en Nash kreeg na de scrimmage de kans voor een leeg doel, maar hij schoot wild over. Aan het einde van de blessuretijd leken de Amsterdammers recht te hebben op een penalty na een handsbal, maar de scheidsrechter zei dat het buiten het strafschopgebied was en er volgde een vrije trap die uiteindelijk werd gekeerd door de doelman.

Opstelling Ajax O16:

Bonevacia; Fränkel, Kasanwirjo (74' Barron), Romers, De Falco; Van der Aa (58' Cruden), Enoh (72' Tilborg), Acheampong; Barron (58' Teuwsen), Teuwsen (41' Joao da Silva), Nash.

Wissels Ajax O16:

Mulder, Cruden, Tilborg, Joao da Silva, Koka.

Doelpunten:

0-1 PSV O16 pen. (12')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.