Ajax O16 en Ajax O18 winnen mini-Klassieker in Rotterdam

door Brent Tomassen 202

Ajax O16 en Ajax O18 hebben beide de mini-Klassieker in Rotterdam gewonnen. Ajax O18 speelde een matige eerste helft, maar wist na rust het verschil te maken en won met 1-3. Ajax O16 creëerde veel kansen na rust en won verdiend met 1-2. Ook Ajax O15 kwam in actie. Zij versloegen AZ O15 in eigen huis met maar liefst 5-1.

FT | Feyenoord O18 - Ajax O18 (1-3)

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag een knappe 1-3 overwinning weten te boeken in de mini-Klassieker. De Amsterdammers hebben hiermee drie belangrijke punten weten te bemachtigen in Rotterdam. Voor Ajax waren Rico Speksnijder, Jaydon Banel en Stanis Idumbo Muzambo doeltreffend.

De eerste helft is er één om snel te vergeten. Ajax komt niet tot grote kansen en moet het voornamelijk hebben van pogingen van afstand. Feyenoord is daarentegen wel gevaarlijk, al weten de Rotterdammers de kansen niet te benutten. Men gaat dan ook rusten met een tussenstand van 0-0.

In de tweede helft is het al snel raak voor Ajax. Speksnijder gaat buitenom en schuift vervolgens de bal keurig in de verre hoek. Aan Feyenoord om hierop te reageren, al blijft Ajax wel aanvallen. Idumbo Muzambo komt oog-in-oog te staan met de doelman van de Rotterdammers, maar de aanvaller weet de kans uiteindelijk niet te verzilveren.

In de zestigste minuut krijgt Feyenoord de kans op de gelijkmaker. De bal komt namelijk op elf meter te liggen na een handsbal van een Ajacied. De strafschop wordt benut door Feyenoord en zo komen de Rotterdammers op gelijke hoogte. Ondanks deze domper toont Ajax veerkracht. Voute haalt te achterlijn en geeft de bal laag voor. Banel kan er goed bij en schiet de bal in de korte hoek, Ajax weer op voorsprong.

In de slotfase beslissen de Amsterdammers de wedstrijd. Na een goede aanval krijgt Idumbo Muzambo de bal van Van Bohemen. Hij heeft alle tijd en prikt de bal beheerst in de hoek. Hier blijft het ook bij. Ajax wint de mini-Klassieker dus met 1-3.

Opstelling Ajax O18:

Setford (Reverson 46'); Voute, Verschuren (Viereck 67'), Agougil, Van Bohemen (Henry 90'); Brandes, Speksnijder (Wolff 67'), Alders; Banel (Hamouchi 80'), Idumbo Muzambo, Kalokoh.

Wissels Ajax O18:

Reverson, Viereck, Henry, Gorter, Chahid, Wolff, Hamouchi.

0-1 Rico Speksnijder (54')

1-1 Emin Sarigul (62')
1-2 Jaydon Banel (77')
1-3 Stanis Idumbo Muzambo (88')

FT | Feyenoord O16 - Ajax O16 (1-2)

Ajax O16 heeft de mini-Klassieker met 1-2 weten te winnen op bezoek bij Feyenoord O16. Sean Steur en Luuk Beekman waren de doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde in een duel waarin Ajax O16 duidelijk de betere ploeg was.

Ajax O16 begon goed aan de wedstrijd en zette Feyenoord O16 vast op eigen helft. Dit leverde in het eerste kwart van de wedstrijd geen kansen op. Na 23 minuten viel de eerste kans te noteren. Sanyika Puljhun kwam oog in oog met de Rotterdamse keeper, maar laatstgenoemde kwam snel zijn goal uit en bracht redding.

Na een half uur spelen kwam Ajax O16 meer los en kwamen er kansen via Jahyendrow Amour, wiens voorzet na een mooie combinatie niet aan kwam, en Beekman. Het schot van de rechtsback werd gepakt door de Feyenoord-doelman.

Na rust kreeg Ajax O16 meteen een grote kans. Haniel Pereira da Gama gaf de bal laag voor op Puljhun, maar het schot van laatstgenoemde mistte aan kracht. Na een uur spelen kon Ajax eindelijk juichen. Lyfe Oldenstam veroverde de bal en schoor op doel. Zijn schot werd nog gered, waarna Steur de rebound binnen kon schieten: 0-1.

Zes minuten later werd het 0-2. Beekman kopte een voorzet tegendraads in de verre hoek en verdubbelde zo de voorsprong van zijn ploeg. Vier minuten voor tijd kon Pereira da Gama de wedstrijd in het slot gooien na een geweldige steekpass van Juwensley Onstein, maar Pereira da Gama school de bal naast.

De wedstrijd leek zo op zijn einde te lopen, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd deed Feyenoord O16 iets terug na een enorme dekkingsfout van de ongelukkige Pereira da Gama. Hierna probeerde Amour het nog van afstand, maar zijn schot ging net naast. Zodoende eindigde de mini-Klassieker in een 1-2 overwinning voor Ajax O16.

Opstelling Ajax O16:

Van der Velde; Beekman, Lans, Bouwman, Amour; Johnson (Luijer 60'), De Koning (68' Enoh), Oldenstam; Puljhun (68' Da Silva), Steur (73' Onstein), Pereira da Gama.

Wissels Ajax O16:

Hani, Onstein, Enoh, Luijer, Joao da Silva.

0-1 Sean Steur (58')
0-2 Luuk Beekman (64')
1-2 Feyenoord O16 (80')

Overige wedstrijden:

FT | Ajax O15 - AZ O15 (5-1)

Ajax O15 heeft zaterdag goede zaken gedaan op Sportpark De Toekomst. De talenten versloegen de leeftijdsgenoten van AZ met liefst 5-1. In deze ruime zege was er een hoofdrol voor Eternal Barron. De aanvaller scoorde een hattrick. Ook Pharell Nash liet van zich gelden. De rappe buitenspeler trof tweemaal het doel.

Verwacht jij dat Ajax minstens vier doelpunten maakt tegen FC Emmen?