Ajax O16 boekt monsterzege na achterstand bij rust tegen Sparta O16

door Timo Suur 15

Ajax O16 heeft met ruime cijfers weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Na een 1-2 achterstand bij rust, kwamen de Amsterdammers sterk uit de kleedkamer en wonnen uiteindelijk met grote cijfers: 7-3.

In het eerste kwartier was het spel rommelig van beide kanten en beide ploegen wisten geen kansen te creëeren. Nadat Pharell Nash en Levi Acheampong een mogelijkheid kregen op de openingstreffer, wist Eternal Barron in de 25ste minuut de score te openen met een feilloos schot in de verre hoek. Echter viel drie minuten later alweer de gelijkmaker en kon de thuisploeg opnieuw op zoek naar de voorsprong. Voor rust kwam Ajax O16 zelfs nog op achterstand na een benutte strafschop en dus moest er in de tweede helft orde op zaken worden gesteld.

Al snel in de tweede helft kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Na vier minuten wist Jivayno Zinhagel hard raak te schieten in de korte hoek vanaf de rand van het strafschopgebied. Een paar minuten wist Sinclair de Falco Ajax O16 op voorsprong te schieten. De verdediger haalde vanaf een meter of twintig verwoestend uit en zag zijn poging in het doel belandden. Echter kwamen de bezoekers na ruim vijftig minuten weer op gelijke hoogte, nadat een aanvaller door de verdediging heen kon glippen. Ajax-doelman Mark Engel kon van dichtbij de gelijkmaker niet voorkomen.

Na een uur spelen gaf Ajax O16 even gas en dat leverde direct drie doelpunten op in vijf minuten tijd. Eerst stond Zinhagel aan het eind van een aanval over meerdere schijven, vervolgens pikte Nash zijn goal mee na een rebound en twee minuten later maakte Barron zijn tweede van de middag: 6-3. In blessuretijd kwam er nog één goal bij. Invaller Tyrese Teuwsen gleed de bal binnen op aangeven bij Nash en zette zo de 7-3 eindstand op het bord.