Ajax O18 boekt overtuigende 3-0 zege op Feyenoord O18

door Timo Suur 150

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 2 maart. Ajax O18 won op Sportpark de Toekomst de mini-Klassieker tegen Feyenoord O18 met 3-0, terwijl Ajax O15 thuis met 1-2 verloor van de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Ajax O16 gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam O16. Volg alle wedstrijden hier en praat mee!

FT | Ajax O15 - Go Ahead Eagles O15 (1-2)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag met 1-2 verloren van de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. De Amsterdamse talenten kwamen vlak voor rust 0-2 achter en kwamen deze klap niet meer te boven. Het doelpunt aan Amsterdamse zijde werd gemaakt door Tim de Koning.

Aan het begin van de wedstrijd waren er een aantal kansjes aan beide kanten van het veld, maar tot echt grote kansen kwamen beide ploegen nog niet. In de 35ste minuut wisten de bezoekers op voorsprong te komen in Amsterdam. De spits draaide goed weg en rondde koelbloedig af. In de blessuretijd van het eerste bedrijf wist Go Ahead Eagles O16 de voorsprong uit te breiden naar 0-2. Na een voorzet kwam de bal met enig fortuin voor de voeten van een Go Ahead-speler en de bal werd laag binnengeschoten.

Al snel in de tweede helft kwam Ajax O15 terug tot 1-2. Een vrije trap van De Koning werd door niemand aangeraakt en vloog binnen bij de tweede paal. Vervolgens gingen de Amsterdammers op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg wist niet tot een grote mogelijkheid te komen.In de 75ste minuut pakte Bianief Peters een rode kaart en moest Ajax O15 de laatste minuten spelen met een man minder. Er werd nog een doelpunt van Go Ahead Eagles O15 afgekeurd en zodoende eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

Opstelling Ajax O15:

Van der Wijst; Nieboer (41' Veenbergen), Peters, Koelewijn (51' Damming); Ouazane (41' De Koning), Vieillevoye (63' Ouazane), Laghmich (41' Loots), Talai (51' Rakdou); Newstead (41' Wooter), Simeon, Landvreugd.

Wissels Ajax O15:

Posthumus, Veenbergen, De Koning, Loots, Rakdou, Damming.

0-1 Go Ahead Eagles O15 (35')
0-2 Go Ahead Eagles O15 (40+2')
1-2 Tim de Koning (46')

- Bianief Peters pakte in de 75ste minuut een rode kaart.

FT | Ajax O18 - Feyenoord O18 (3-0)

Ajax O18 heeft de mini-Klassieker tegen Feyenoord O18 met ruime cijfers gewonnen: 3-0. De Amsterdammers kwamen binnen twintig minuten op voorsprong door Don-Angelo Konadu vanaf de strafschopstip, waarna het na rust verder wegliep via Gerald Alders en Kayden Wolff.

Aan het begin van de wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen wisten in de openingsfase geen mogelijkheden te creëren. In de negentiende minuut brak Don-Angelo Konadu de ban vanaf de strafschopstip. Lucas Jetten werd omver geduwd en kreeg een penalty. De aanvaller stuurde de doelman de verkeerde kant op en zette de thuisploeg op voorsprong.

Voor de rest gebeurde er weinig in het eerste bedrijf. Aan het begin van de tweede helft kwam Ajax O18 op een 2-0 voorsprong via rechtsback Alders. Hij nam een hoge bal van Konadu goed mee en kon de bal over de doelman heen tikken. Via Skye Vink kreeg de thuisploeg al snel de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de aanvaller kon een voorzet van Jan Faberski niet afwerken, omdat hij voldoende gehinderd werd door een Feyenoorder.

Na ruim een uur spelen liet Feyenoord O18 zich weer eens zien. Tommy Setford stond iets te ver voor zijn doel en een speler van de Rotterdammers probeerde dit van afstand af te straffen. Gelukkig voor Setford stond hij goed opgesteld, waardoor hij de bal via de lat over kon tikken. Aan de andere kant was het tien minuten later wel raak. Invaller Wolff werd de diepte ingestuurd door Tijn Peters en lobde de bal vervolgens fraai over de Feyenoord-doelman in het doel: 3-0.

In de slotfase probeerden beide ploegen elkaar nog pijn te doen. Voor Ajax probeerde eerst Don O’Niel het nadat hij zijn tegenstander uitkapte, maar hij schoot recht in de handen van de keeper. Ook invaller Zakaria Ouazane hoopte de vierde treffer te make, maar zijn vrije trap werd gekeerd. Aan de andere kant pakte Setford eenzelfde schot als dat van O’Niel en mocht hij even later opgelucht ademhalen toen van dichtbij naast werd gekopt. Zodoende won een sterk Ajax O18 de mini-Klassieker met overtuigende cijfers.

Opstelling Ajax O18:

T. Setford; Alders, Ugwu, Janse, Jetten; Gorter (46' Gorter), Peters (79' Van de Pavert), Vink; Faberski (75' O'Niel), Konadu (79' Ouazane), Bounida (46' Wolff).

Wissels Ajax O18:

Reverson, Van de Pavert, Appiah, O'Niel, Ouazane, Wolff.

1-0 Don-Angelo Konadu (19', pen.)
2-0 Gerald Alders (47')
3-0 Kayden Wolff (74')

- Jan Faberski gaat bij Ajax een veelbelovende toekomst tegemoet. Lees meer over de zeventienjarige Pool in de nieuwe Kweekvijver!

- De wedstrijd tussen Ajax O18 en Feyenoord O18 is live te zien via Ajax.nl, in de Ajax-app, via het YouTube-kanaal van Ajax en op TikTok.