Ajax O15 speelt doelpuntloos gelijk in vermakelijke mini-Klassieker, Ajax O16 verspeelt voorsprong

door Timo Suur 15

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd op zaterdag 18 november. Ajax O15 speelde doelpuntloos gelijk op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord, terwijl Ajax O16 de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles O16 met 2-2 gelijkspeelde.

FT | Feyenoord O15 - Ajax O15 (0-0)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. In de eerste helft was een zeer interessant schouwspel en in de slotfase kregen beide ploegen grote kansen om de overwinning binnen te slepen, maar er werd niet gescoord in Rotterdam en zodoende eindigde de mini-Klassieker in een doelpuntloos gelijkspel.

In de openingsfase waren de kansen voor Feyenoord O15, maar de Rotterdammers wisten de score niet te openen. Na een halfuur kwam de wedstrijd meer in balans. De thuisploeg was nog altijd de bovenliggende partij, maar er werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd en de wedstrijd ontpopte zich tot een tactisch zeer interessant schouwspel. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers gingen.

Ook aan het begin van de tweede helft waren de Rotterdammers meermaals dicht bij de openingstreffer, maar Ajax-doelman Giovanni van der Wijst wist de bezoekers op de been te houden. Na een uur wist Feyenoord O15 bijna op voorsprong te komen, maar van afstand werd de paal geraakt door de thuisploeg.

In de slotfase van het duel gingen beide teams op zoek naar de overwinning en dit resulteerde in een paar grote kansen. Allereerst was Feyenoord O16 dicht bij de 1-0. Een middenvelder van de Rotterdammers kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar hij schoot op de lat. Op de counter kreeg Ajax O15 dé kans op de 0-1, maar Ismail Laghmich wist de bal van dichtbij niet in het doel te werken. Amper een minuut later kreeg Feyenoord O16 weer een grote kans op de openingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant viel bij de tweede paal, maar een speler van de thuisploeg verzuimde te scoren, want zijn poging miste kracht en ging recht op Ajax-keeper Van der Wijst af. Er werd niet meer gescoord en zodoende eindigde de mini-Klassieker in een 0-0 gelijkspel.