Ajax neemt Wijndal officieel over van AZ

door Bart Veenstra 472

Bron Ajax.nl

Ajax neemt Wijndal officieel over van AZ

door Bart Veenstra 472

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Owen Wijndal officieel bekendgemaakt. De Amsterdamse club meldt de transfer dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De linksback komt over van AZ en tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027.

Wijndal werd maandag in het AMC al medisch gekeurd nadat Ajax en AZ een akkoord hadden bereikt. De Amsterdammers betalen tien miljoen euro - Wijndal had een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract bij AZ staan - voor de linksback. De onderhandelingen gingen vooral over het aantal termijnen waarin het bedrag moet worden overgemaakt.

In de afgelopen week ging Wijndal nog met AZ mee op trainingskamp naar Epe. Bovendien vloog hij mee naar Griekenland voor een oefenwedstrijd tegen Olympiakos. In dat duel kwam de verdediger overigens niet in actie. Wijndal zal komend weekeinde met Ajax meegaan naar Oostenrijk voor het tweede trainingskamp van de Amsterdamse club in de voorbereiding.

Wijndal, geboren in Zaandam (28 november 1999), speelde het grootste deel van zijn jeugd bij AZ. Bij die club debuteerde hij ook in het betaalde voetbal. In totaal speelde Wijndal 142 officiële wedstrijden voor de club uit Alkmaar. Daarin zorgde hij voor vier treffers en 27 assists. Daarnaast groeide hij uit tot aanvoerder van AZ en werd hij international. Voor Oranje speelde hij inmiddels elf interlands.

De competities liggen stil, maar op dinsdag 12 en woensdag 13 juli rolt de bal voorop. Er staan weer wedtips op een rijtje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.