'Wijndal doorstaat medische keuring en tekent dinsdag contract bij Ajax'

door Jesse ter Haar 281

Bron De Telegraaf

'Wijndal doorstaat medische keuring en tekent dinsdag contract bij Ajax'

door Jesse ter Haar 281

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal heeft de medische keuring van Ajax doorstaan, zo schrijft De Telegraaf maandagavond. Niets staat een overgang van AZ naar Ajax nog in de weg en dus ondertekent de linksback dinsdag een contract dat hem tot medio 2027 aan de Amsterdamse club verbindt.

In de strijd om de handtekening van Wijndal kreeg Ajax te maken met interesse van Sevilla, zo valt te lezen. De linksback koos echter bewust voor een dienstverband in Amsterdam. Zodoende krijgt Alfred Schreuder zijn zin, want Wijndal zou hoog op het verlanglijstje van de oefenmeester hebben gestaan. De Oranje-international maakt voor tien miljoen euro de overstap van Alkmaar naar Amsterdam.

De overeenkomst tussen Ajax en Wijndal lag al even op de plank, maar de onderhandelingen met AZ liepen ietwat minder voortvarend. De transfersom van tien miljoen euro stond al snel vast, maar de termijn waarin het geld betaald moet worden, was lang een onderwerp van gesprek. Zondag werden de laatste plooien gladgestreken, maandag volgde de medische keuring in het AMC en dinsdag volgen de contractondertekening en presentatie van de kersverse aanwinst.

Op die manier mag Wijndal zich vanaf dinsdag officieel Ajacied noemen. Wanneer hij voor het eerst in het wit-rood-wit van de club te bewonderen is in een wedstrijd, is vooralsnog afwachten. Vrijdag neemt Ajax het in een oefenwedstrijd op tegen KAS Eupen en dat vormt de eerste mogelijkheid op speeltijd voor de verdediger. Het is het eerste duel waarin alle internationals van Ajax weer meedoen.

Voorbereiding Ajax

Wijndal zal in elk geval deel uitmaken van de selectie die op zondag 17 juli op trainingskamp gaat in Oostenrijk. De Amsterdammers verblijven daar bijna een week, tot 23 juli. Op dinsdag 19 juli speelt de club een oefenwedstrijd tegen RB Salzburg, terwijl vier dagen later - op zaterdag 23 juli - Eintracht Frankfurt de tegenstander is. Na de wedstrijd tegen de Europa League-winnaar keert Ajax huiswaarts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.