Ajax met Van Axel Dongen, Ünüvar en Regeer in wedstrijdselectie tegen Barendrecht

door Thijs Zwagerman 52

Bron Ajax Showtime

Ajax met Van Axel Dongen, Ünüvar en Regeer in wedstrijdselectie tegen Barendrecht

door Thijs Zwagerman 52

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest er woensdagavond tegen BVV Barendrecht voor om enkele talenten in zijn wedstrijdselectie op te nemen. Amourricho van Axel Dongen (17), Naci Ünüvar (18) en Youri Regeer (18) behoren voor het bekerduel in de Johan Cruijff ArenA tot de Ajax-selectie.

Van dit drietal maakte alleen Ünüvar tot dusver al zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht. Eind januari 2020 maakte Ünüvar als invaller op zestienjarige leeftijd een doelpunt in het met 7-0 gewonnen bekerduel met Spakenburg. Sindsdien wacht Ünüvar op een nieuwe kans in Ajax 1 en woensdagavond tegen Barendrecht gaat deze kans er komen. Het is voor Ünüvar een beloning voor de topvorm die hij dit seizoen bij Jong Ajax etaleert. In zeventien wedstrijden was hij goed voor negen doelpunten en zeven assists.

Van Axel Dongen en Regeer wachten nog op hun debuut in het eerste elftal van Ajax, maar zouden deze tegen Barendrecht kunnen gaan maken. Regeer behoorde vorig seizoen al eens tot de wedstrijdselectie van de Ajax-hoofdmacht, terwijl hij afgelopen weekend tegen AZ voor het eerst dit seizoen door Ten Hag in de wedstrijdselectie werd opgenomen. Regeer is aanvoerder van Jong Ajax en speelt voornamelijk als rechtsback. Van origine is het talent echter een middenvelder.

Van Axel Dongen beloond voor Youth League-optredens

Van Axel Dongen is met zijn zeventien jaar de jongste van dit stel talenten. De linksbuiten maakte afgelopen zomer een positieve indruk op Ten Hag in de seizoensvoorbereiding met Ajax 1, maar door een hamstringblessure werd zijn opmars tijdelijk gestaakt. Van Axel Dongen bleef sindsdien wat kwakkelen met zijn fitheid, maar maakte in de afgelopen maanden wel veel indruk in de Youth League bij Ajax O18 en scoorde als invaller zijn eerste doelpunt van dit seizoen voor Jong Ajax. Inmiddels is de technisch begaafde buitenspeler alweer een tijdje fit en wordt hij door Ten Hag beloond voor zijn goede spel van de laatste weken met een plaats in de wedstrijdselectie tegen Barendrecht.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties