Ajax meldt akkoord met Dinamo Zagreb over Sutalo

door Gino Haverkamp 1368

Ajax meldt akkoord met Dinamo Zagreb over Sutalo

door Gino Haverkamp 1368

Laatst geüpdatet

Josip Sutalo gaat naar Ajax. De club meldt via de officiële kanalen dat het een akkoord heeft bereikt met Dinamo Zagreb over een transfer van de Kroaat naar Ajax. Met de overstap wordt een maximaal bedrag van 23,5 miljoen euro gemoeid.

Ajax betaalt een vast bedrag van 20,5 miljoen euro aan Dinamo Zagreb. Middels bonussen kan er nog drie miljoen euro aan de transfersom toegevoegd worden. Hoewel eerder werd gemeld dat Sutalo voor vijf jaar tekent in Amsterdam, meldt Ajax dat vooralsnog niet.

De Nederlandse recordkampioen maakt ook expliciet enkel melding van een akkoord met Dinamo Zagreb. De speler zelf wordt nog niet gepresenteerd. Zaterdagavond speelde Sutalo nog mee met Dinamo Zagreb in de voorrondes van de Champions League, waarin zijn ploeg werd uitgeschakeld door AEK Athene. Sutalo scoorde zelfs nog.

Lang wachten wordt beloond

De 23-jarige centrumverdediger wordt al lang begeerd door Ajax en kan gezien worden als toptransfertarget deze zomer. De eerst meldingen over Ajax' interesse in hem komen al van 15 juli. Trainer Maurice Steijn gaf later die maand aan liever langer te wachten op grote transferprioriteiten alvorens het over te stappen op sneller haalbare tweede - en derde keuzes. Het lange wachten wordt nu beloond.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.