'Ajax hoopt op snelle rentree Van den Boomen in wedstrijdselectie'

door Jesse ter Haar 373

Bron Voetbal International

'Ajax hoopt op snelle rentree Van den Boomen in wedstrijdselectie'

door Jesse ter Haar 373

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt spoedig weer over Branco van den Boomen te kunnen beschikken, zo schrijft Voetbal International. De middenvelder zet deze week vervolgstappen in zijn herstel en sluit in de komende dagen aan bij de groepstraining. Eerder trainde de Ajacied nog individueel.

'De bedoeling is dat hij daar zo snel mogelijk ook weer alles mee gaat doen', zo valt verder te lezen. Mogelijk zal Van den Boomen daarnaast ook al snel weer te zien zijn in het wedstrijdshirt van Ajax. De Amsterdamse club en zijn speler hopen dat de routinier 'zeer snel' weer deel uit zal maken van de wedstrijdselectie.

De middenvelder, die bekendstaat om zijn traptechniek, raakte in november geblesseerd aan zijn knie. Om de schade te herstellen, onderging Van den Boomen op 17 november een operatie aan het gewricht. Hij begon het seizoen onder Maurice Steijn afwisselend als basisspeler en reserve. Sinds de komst van John van 't Schip echter, leek de controleur uit te groeien tot een vaste basisspeler.

De oefenmeester sprak zich eerder al uit over de toegevoegde waarde die Van den Boomen aan Ajax kan toevoegen. Vooral aan de bal ziet hij voor hem een rol weggelegd. 'Hij heeft de kwaliteit om het spel goed te verplaatsen. Hij heeft vanuit het midden een hele goede bal naar de buitenspelers, waardoor je snelheid in het spel kunt krijgen', legde de hoofdtrainer van Ajax eerder uit.

Van den Boomen bij Ajax

Tot op heden speelden Van den Boomen dit seizoen in alle competities vijftien wedstrijden voor Ajax. In Europees verband was hij nog niet direct bij het scoreverloop betrokken, maar in de Eredivisie wel. In tien duels wist hij tweemaal te scoren en één keer een medespeler in staat te stellen om te scoren. Inmiddels heeft Ajax ook Jordan Henderson tot zijn beschikking op het middenveld. Zodoende zal Van den Boomen de strijd aan moeten gaan met spelers als Kenneth Taylor en Benjamin Tahirovic voor de plek naast de Engelsman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.