Ajax geconfronteerd met tweetal wijzigingen in speelschema Eredivisie

door Jesse ter Haar 50

Bron Eredivisie

Ajax geconfronteerd met tweetal wijzigingen in speelschema Eredivisie

door Jesse ter Haar 50

Bron Eredivisie

Laatst geüpdatet

Ajax heeft kennis genomen van twee wijzigingen in het speelschema van de Eredivisie, zo brengt de organisatie achter de competitie naar buiten via de eigen website. Ajax - sc Heerenveen heeft een nieuw aanvangstijdstip gekregen, terwijl Ajax - Sparta Rotterdam een dag naar voren wordt gehaald.

Aanvankelijk zouden de Amsterdammers het op zaterdag 4 november om 16.30 uur in de eigen Johan Cruijff ArenA opnemen tegen de opponent uit Friesland. De datum is blijven staan, maar de wedstrijd is verlaat naar 21.00 uur. De ontmoeting met Sparta Rotterdam op zondag 10 december is zelfs een dag naar voren gehaald. Het duel met de Rotterdammers heeft plaats op zaterdag 9 december om 18.45 uur. Ook dat duel heeft plaats in de Johan Cruijff ArenA.

De Eredivisie moest de prestaties van de Nederlandse clubs in de voorrondes van de verschillende Europese toernooien nog afwachten alvorens er nog eventuele wijzigingen konden worden doorgevoerd. Nu de lotingen voor de Champions League, Europa League en de Conference League zijn verricht, heeft de Eredivisie de laatste aanpassingen aan het speelschema kunnen aanbrengen.

'De wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) met elkaar hebben gemaakt', valt te lezen. 'Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League en Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.'

Aantal wijzigingen valt laag uit

Verder meldt de organisatie dat het aantal wijzigingen lager is uitgevallen van een seizoen geleden. De uitleg daarbij: de Eredivisie gaat er bij het maken van het speelschema altijd vanuit dat de deelnemers aan de Champions League zich plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zowel PSV als Feyenoord slaagde daarin en dus hoefde er maar amper te worden geschoven binnen het programma.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.