'Ajax gaat Heitinga vrijdag aanstellen als interim-trainer'

door Bart Veenstra 519

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax gaat Heitinga vrijdag aanstellen als interim-trainer'

door Bart Veenstra 519

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax gaat John Heitinga vrijdag nog aanstellen als interim-trainer. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 39-jarige trainer van Jong Ajax moet de kwakkelende landskampioen uit het dal zien te slepen en weer zien terug te brengen in de titelstrijd.

In de komende uren moet duidelijk worden of Heitinga voor weken of maanden interim wordt en wie hem tijdens zijn loodzware klus zullen flankeren. De directie van Ajax had Heitinga al klaargestoomd om zich als assistent-trainer bij de technische staf van het eerste elftal te voegen. Na het ontslag van hoofdtrainer Alfred Schreuder ziet Ajax in Heitinga nu de aangewezen persoon om het elftal voorlopig uit de crisis te loodsen, zo valt te lezen.

Het is volgens het Algemeen Dagblad niet uitgesloten dat Ajax later dit seizoen alsnog een opvolger voor de lange termijn aanstelt, al kan het dus ook zo zijn dat Heitinga het seizoen afmaakt en er in de zomer een nieuwe trainer wordt aangesteld. Eerder op de dag werd al bekend dat Heitinga naar het eerste elftal overgeheveld zou worden.

Heitinga wacht inhaalrace met Ajax

Voor nu staat Heitinga in ieder geval de komende weken voor de groep en hem wacht een zware taak om Ajax terug te brengen in de titelstrijd. Ajax heeft de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie niet gewonnen en dus wacht de Amsterdamse club een inhaalrace. De club staat vijfde en de achterstand op koploper Feyenoord bedraagt zeven punten. Zondag gaat Ajax op bezoek bij Excelsior en het is de bedoeling dat Heitinga dan al op de bank zit.

Ajax is nog altijd favoriet voor de landstitel Ontvang bijna drie keer je inzet als Ajax toch nog kampioen wordt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.