'Ajax en Mislintat bereiken akkoord over contract tot medio 2026'

door Brent Tomassen 555

Bron De Telegraaf

'Ajax en Mislintat bereiken akkoord over contract tot medio 2026'

door Brent Tomassen 555

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een akkoord bereikt met Sven Mislintat, zo meldt De Telegraaf maandagavond. Volgens het medium bereikten beide partijen laat in de middag een akkoord voor een contract tot medio 2026. Ajax zou de komst van de Duitser dinsdag wereldkundig willen maken.

Met de komst van Mislintat lijkt de zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars eindelijk te zijn afgerond. Overmars vertrok in februari 2022 bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwen op de werkvloer bij de Amsterdamse club.

'De Data-Duitser Mislintat werkte eerder als scout bij Borussia Dortmund en Arsenal, waarna hij bij VfB Stuttgart zijn eerste meters als voetbaldirecteur maakte', schrijft de krant. 'Dat avontuur werd geen succes. In zijn tijd bij Borussia Dortmund verwierf hij de naam "Diamantenauge" vanwege de topspelers die mede op zijn advies werden binnengehaald. Zo was hij medeverantwoordelijk voor de komst van Robert Lewandowski, Shinji Kawaga, Mats Hummels, Ousmane Dembele en Pierre-Emerick Aubameyang.'

Eerder maakte Ajax al bekend dat Jan van Halst de functie van Danny Blind overneemt als voetbalcommissaris in de Raad van Commissarissen. Van Halst zal op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 26 mei officieel worden voorgedragen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.