Ajax en FC Groningen bereiken akkoord over Van Gelderen; verdediger vertrekt per direct

door Jesse ter Haar 113

Bron Ajax.nl

Ajax en FC Groningen bereiken akkoord over Van Gelderen; verdediger vertrekt per direct

door Jesse ter Haar 113

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en FC Groningen hebben een overeenstemming bereikt over de transfer van Liam van Gelderen, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl. De overstap van de verdediger zat er al even aan te komen, maar nu is de deal écht rond. Van Gelderen vertrekt per direct naar Groningen.

De Amsterdamse club maakt geen melding over de door FC Groningen te betalen transfersom, maar naar verluidt ligt dit bedrag op 450.000 euro. Daarnaast zou Ajax in de toekomst kunnen rekenen op een nog onbekend doorverkooppercentage. Van Gelderen tekent een contract tot medio 2026 in het hoge noorden.

De nog altijd pas 21-jarige verdediger kwam in 2015 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Zijn debuut in de hoofdmacht liet even op zich wachten. Pas aan het einde van het vorige seizoen kreeg Van Gelderen op bezoek bij NEC de kans om minuten te maken in de hoofdmacht van Ajax. Hierna kwam hij nog eenmaal in actie namens het eerste elftal.

In Groningen had men al eerder gehoopt op het aantrekken van Van Gelderen, zo liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus onlangs weten. Twee dagen geleden sprak hij: 'Nog niet iedereen is binnen, ik denk dat iedereen weet waar ik op doel. We hopen dat de komende week af te ronden. Liam van Gelderen gaat als het goed is een dezer dagen eindelijk een keer tekenen. We hebben even een tijdje op Ajax moeten wachten. Dan gaat het vooral over juridische dingen en papierwerk, maar waarschijnlijk gaat dat wel goedkomen.'

Op de website van FC Groningen laat Fledderus zich nu uit over het definitief aantrekken van Van Gelderen. 'Er was behoorlijk wat concurrentie en belangstelling voor Liam. Wij hebben Liam aangetrokken voor de rechtsbackpositie. Daarnaast heeft Liam in het verleden bij Ajax tevens in het centrum van de verdediging gespeeld, dus hij is ook nog multifunctioneel. Het is geen geheim dat spelers die opgeleid zijn bij Ajax, bij ons succesvol kunnen zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties