'Van Gelderen maakt overstap van Ajax naar FC Groningen'

door Bas Velzel 319

Bron De Telegraaf

'Van Gelderen maakt overstap van Ajax naar FC Groningen'

door Bas Velzel 319

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Liam van Gelderen gaat Ajax verlaten. De 21-jarige verdediger maakt de overstap naar FC Groningen. Van Gelderen gaat een contract voor vier jaar tekenen bij de Trots van het Noorden. De Amsterdammers ontvangen naar verluidt een transfersom van 450.000 euro voor zijn diensten.

Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Naast de transfersom heeft Ajax ook een doorverkooppercentage afgedwongen. Als Van Gelderen door FC Groningen wordt verkocht moeten de Noordelingen twintig procent van de transfersom afstaan aan de Amsterdammers.

Van Gelderen had nog een contract voor één seizoen bij Ajax. De ochtendkrant schrijft dat de verdediger de afgelopen weken in de belangstelling stond van meerdere clubs uit de subtop, maar dat zijn keuze is gevallen op FC Groningen.

Twee optredens Ajax 1

Van Gelderen maakte in 2015 de overstap van de jeugdopleiding van AZ naar Ajax. In de afgelopen jaren kwam de geboren Zaandammer voornamelijk uit in Jong Ajax. Dit seizoen haalde Erik ten Hag Van Gelderen ook een paar keer bij de eerste selectie, en mocht hij tegen NEC zijn debuut maken. In totaal kwam hij tot twee optredens in de hoofdmacht van Ajax.

Ben jij op zoek naar de beste wedtips voor het interlandvoetbal van donderdag 2 en vrijdag 3 juni? Zoek niet verder dan Sportbookies!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties