Ajax eenvoudig langs Cambuur bij generale repetitie richting Rangers-thuis

door Davy Lo 3767

Ajax heeft zaterdagmiddag met 4-0 weten te winnen van SC Cambuur. Naast de riante overwinning maakte Lucas Ocampos zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. Al met al tankte de ploeg van trainer Alfred Schreuder vertrouwen op weg naar de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League.

Met vier doelpunten wist Ajax de wedstrijd tegen Cambuur zonder enige moeite te winnen. Trainer Alfred Schreuder kon gedurende de wedstrijd een aantal spelers rust geven in aanloop naar de eerste wedstrijd van de Champions League tegen Rangers. Ondanks de ruimee overwinning, was het niet meteen sprankelend vanaf het begin.

Ajax begon met veel balbezit aan de wedstrijd. De eerste kansen waren echter voor Cambuur, dat via Micheal Brei bijna de openingstreffer voor zijn rekening kon nemen. Na een lange tijd zonder kansen, maakte Steven Bergwijn op aangeven van Steven Berghuis de openingstreffer. Vijf minuten later scoorde de linksbuiten zijn tweede. Uit stand wist de Oranje-international de bal van afstand tussen de palen te schieten. Daarmee bepaalde Bergwijn ook meteen de ruststand.

Na rust had Ajax opnieuw het overwicht in de wedstrijd. De 3-0 liet dan ook niet lang op zich wachten, toen invaller Kenneth Taylor de bal via de hak van Devyne Rensch de bal in het doel wist te schieten. Na de derde treffer van de Amsterdammers bleef Ajax hongerig naar meer. De tweede invaller Mohammed Kudus tekende voor de 4-0 na een voorzet van Calvin Bassey. Daarmee werd ook meteen de eindstand bepaald. Na de doelpunten werden er een aantal wissels doorgevoerd, waaronder die van een debutant. Lucas Ocampos mocht tien minuten voor tijd invallen voor Dusan Tadic.

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Alvarez, Klaassen, Berghuis; Tadic, Brobbey, Bergwijn.

Stekelenburg, Gorter, Magallán, Kaplan, Baas, Sánchez, Grillitsch, Kudus, Taylor, Lucca, Ocampos, Conceiçao.