Ajax creëert in Fanshop van Johan Cruijff ArenA voorgoed plek voor kleedkamermeubel Nouri

door Jesse ter Haar 176

Bron Ajax.nl

Ajax creëert in Fanshop van Johan Cruijff ArenA voorgoed plek voor kleedkamermeubel Nouri

door Jesse ter Haar 176

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft voor het kleedkamermeubel van Abdelhak Nouri voorgoed een plekje in de Fanshop van de Johan Cruijff ArenA gecreëerd, zo is te zien op Ajax.nl. Het werd in de afgelopen tijd voorbereid en dinsdag werd het eerbetoon in het bijzijn van Edwin van der Sar en Nouri's vader officieel onthuld.

In februari kwamen Ajax en de familie tot elkaar. Nouri werd in 2017 getroffen door een hartstilstand en omdat Ajax toegaf niet adequaat te hebben gehandeld, nam de club de aansprakelijkheid even later op zich. Beide partijen bleven lange tijd in gesprek, maar kwamen uiteindelijk tot een schadevergoeding van 7,8 miljoen euro. Op de website benadrukt Ajax nu de eeuwige band tussen de club en de familie en daar komt ook de plek in de Fanshop uit voort.

'Zoals het bericht over de schikking in februari van dit jaar aangaf zal de band tussen Ajax en de familie Nouri altijd blijven', schrijft men op de website. 'Niet alleen vanwege de Abdelhak Nouri Trofee, die de familie jaarlijks aan het grootste talent van onze opleiding overhandigt. Ook omdat er is besloten om het rugnummer 34 aan de familie Nouri te geven. Bij Ajax 1 zal nooit meer met rugnummer 34 worden gespeeld, tenzij de familie Nouri en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken.'

Eerder sprak Van der Sar zich al uit over de zoektocht naar een plek voor het kleedkamermeubel van Nouri. Het werd zorgvuldig bewaard en moest toegankelijk worden voor elke Ajax-fan. Met een plek in de Fanshop - naast de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA - hopen Van der Sar, Ajax en de familie Nouri de juiste plek te hebben gevonden.

Abdelhak Nouriplein

De plek van Nouri naast de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA is slechts het begin van meer moois tijdens de maand juni. Op zondag 12 juni heeft de opening van het Abdelhak Nouriplein immers officieel plaats. In de wijk Geuzenveld, waar Nouri is opgegroeid, zal het pleintje vanaf die dag officieel de naam van de Ajacied dragen. Voorheen droeg het plein nog de naam van Nigel de Jong.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties