Ajax creëert nieuwe functie en stelt Kreek aan als loan coach

door Jesse ter Haar 349

Bron Ajax.nl

Ajax creëert nieuwe functie en stelt Kreek aan als loan coach

door Jesse ter Haar 349

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Michel Kreek aangesteld als loan coach, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. Het betreft een functie die eerder nog niet bestond in Amsterdam en komt neer op het houden van contact met verhuurde spelers én de clubs waaraan zij verhuurd zijn.

De voormalig Ajacied heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Ajax. De club geeft op Ajax.nl een functieomschrijving: 'In de nieuwe rol van loan coach richt Kreek zich op de begeleiding van verhuurde Ajacieden en het contact met de hurende clubs over deze spelers.' Naast zijn rol als loan coach gaat Kreek voor het behalen van zijn UEFA Pro License. Hiervoor zal hij stagelopen binnen de technische staf van sc Heerenveen.

Vanuit zijn functie reageert directeur voetbalzaken Sven Mislintat op de nieuwe functie binnen de club én de aanstelling van Kreek. 'Deze nieuwe functie is belangrijk. Als Ajax spelers verhuurt dan is dat met het oog op de toekomst. Het dient een doel. Met Michel hebben we nu een vaste contactpersoon die vanuit Ajax de spelers nauwlettend volgt en in contact blijft met zowel de clubs als met de spelers.'

Geschiedenis van Kreek

Kreek kent een rijke geschiedenis bij Ajax. Als speler kwam hij 114 keer uit in het eerste elftal van de club en later kwam hij er ook in een trainersfunctie te werken. Tussen 2008 en 2013 was hij jeugdtrainer op Sportpark de Toekomst, waarna hij functies bij Almere City en Inter aanging. Hierna keerde hij terug bij Ajax en werkte hij als coördinator van de jeugdopleiding en later als assistent-trainer van Jong Ajax. Hierbij kwam Kreek samen te werken met John Heitinga en huidig Jong Ajax-trainer Dave Vos. Voor drie wedstrijden was Kreek zelfs interim-trainer van het beloftenteam.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.