Kreek loopt komend seizoen stage bij sc Heerenveen: 'Wil mezelf blijven ontwikkelen'

door Bart Veenstra 13

Bron Omrop Fryslan

Kreek loopt komend seizoen stage bij sc Heerenveen: 'Wil mezelf blijven ontwikkelen'

door Bart Veenstra 13

Bron Omrop Fryslan

Laatst geüpdatet

Michel Kreek is dit seizoen stagiair bij het sc Heerenveen van hoofdtrainer Kees van Wonderen. Om het UEFA-Pro diploma - het hoogste trainerscertificaat van Nederland - te behalen, moeten cursisten een jaar stagelopen bij een profclub. 'Heerenveen was mijn eerste optie en Kees reageerde gelijk positief, dus dat was eigenlijk snel beklonken', zegt Kreek tegen Omrop Fryslan.

Van Wonderen legt uit dat hij blij is met de komst van Kreek bij de Friese club. 'We zijn generatiegenoten en ik vind het hartstikke leuk dat Michel er is. Hij heeft een laag ego en wil graag meedenken en meehelpen. Bovendien wil hij graag kennis opdoen, maar ook kennis brengen. Dat is alleen maar goed', aldus de trainer van sc Heerenveen.

Kreek op zijn beurt vertelt dat hij van zijn achtste tot zijn 23ste bij Ajax heeft gevoetbald. 'Dus ik ben groot geworden met de Ajax-filosofie. Ik denk ook wel dat ik een Ajax-trainer ben. Ik heb een aantal jaren bij Almere gezeten en ook daar heb ik altijd geprobeerd om volgens de Ajax principes te voetballen.'

Kreek heeft voorlopig geen 'brandende ambitie' om hoofdtrainer te worden

Op dit moment heeft Kreek niet de 'brandende ambitie' om ergens hoofdtrainer te worden. 'Maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. En met dit diploma vergroot je je opties in voetballand. Ik heb in het verleden met verschillende hoofdtrainers gewerkt en heb van dichtbij gezien wat voor impact dat heeft. Die ambitie heb ik nu nog niet.'

Op de website van sc Heerenveen valt te lezen dat Kreek drie dagen per week stage gaat lopen bij de Friese club. Kreek, vorig seizoen nog assistent-trainer bij Jong Ajax, is ook nog altijd werkzaam bij Ajax. Binnen afzienbare tijd zal Ajax meer vermelden over zijn rol bij de Amsterdamse club in het komende seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.