Ajax contracteert Damián van der Vaart; zoon Rafael tekent voor één seizoen

door Bram Bark 239

Bron Ajax

Ajax contracteert Damián van der Vaart; zoon Rafael tekent voor één seizoen

door Bram Bark 239

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Damián van der Vaart gecontracteerd, zo meldt de club via de officiële kanalen. De komst van de middenvelder hing al geruime tijd in de lucht. Nu bevestigen de Amsterdammers dus zijn overstap. Van der Vaart komt over van Esbjerg fB en tekent voor één seizoen, tot en met 30 juni 2024, bij Ajax.

Van der Vaart sluit bij Ajax aan bij het O18-elftal. Damián is de zoon van oud-Ajax speler Rafael van der Vaart. Laatstgenoemde speelde in totaal 156 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. Zoon Damián speelde sinds 2020 in de jeugdopleiding van Esbjerg fB. Een transferbedrag wordt niet genoemd op de officiële kanalen van Ajax. Transfermarkt meldt een afkoopsom van 130 duizend euro.

De overstap van Van der Vaart zat er al een tijd aan te komen. Eerder gaf vader Rafael al aan dat de transfer wel goed zou komen. Omdat de zoon van de oud-international van Nederland drie jaar lang in de jeugdopleiding van Esbjerg fB speelde, heeft de Deense club in ieder geval recht op een bepaalde opleidingsvergoeding. Ajax wilde dat eerst niet betalen, maar de clubs zijn dus uiteindelijk toch tot een akkoord gekomen. Van der Vaart woonde al in Nederland bij de ouders van Rafael.

Van der Vaart al aanwezig op De Toekomst

Afgelopen dinsdag was Van der Vaart al aandachtig toeschouwer bij de oefenwedstrijd tussen Ajax O18 en FC Dordrecht O18. De nieuwe teamgenoten van de zeventienjarige middenvelder wisten die wedstrijd overtuigend met 7-0 te winnen. Wegens de interlandperiode komt O18 dit weekend niet in actie. Van der Vaart zal dus nog even moeten wachten voordat hij zijn officiële debuut kan gaan maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.