Ajax O18 boekt zeer overtuigende oefenzege op leeftijdsgenoten FC Dordrecht

door Jesse ter Haar 55

Ajax Onder 18 heeft dinsdag een zeer overtuigende oefenzege weten te boeken op de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. Er was sprake van een vroege voorsprong, maar het duurde even voordat de doelpuntenmachine écht op gang kwam. Uiteindelijk wist Ajax O18 met 7-0 te winnen, waarbij Rico Speksnijder en Don O'Niel beiden een hattrick voor hun rekening namen.

Ajax O18 kwam al snel dicht bij de openingstreffer. De bal bleef hangen voor het doel van FC Dordrecht, maar een echte kans ontstond er niet. Enkele minuten later was het alsnog raak, toen Speksnijder doel trof. Het Ajax-talent kreeg de bal door Don-Angelo Konadu aangespeeld en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Hierna duurde het even voordat de volgende treffer een feit was, tot de 36ste minuut om precies te zijn. Konadu leek te gaan scoren, maar werd neergehaald door de tegenstander. De scheidsrechter gaf echter voordeel, omdat Speksnijder eenvoudig de 2-0 binnen kon werken.

Hierna ging het hard, want drie minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en stelde Speksnijder teamgenoot Konadu in staat om de 3-0 te scoren. Een paar minuten later was het O’Niel die zijn eerste van de dag maakte. Het was wederom Speksnijder die de assist leverde en O’Niel schoot de bal hard in de kruising voor de 4-0. Ook de vijfde treffer viel nog voor rust. Lucas Jetten stuurde Jan Faberski weg, waarna de Pool de bal op zijn beurt aflegde op Speksnijder, die zijn hoofdrol kracht bijzette met nog maar eens een goal.

Na rust ging het iets minder hard. Vijf minuten na de thee miste Faberski een grote kans, maar in de 56ste minuut was het - op aangeven van diezelfde Faberski - via O’Niel alsnog raak. Ruim tien minuten later voltooide naast Speksnijder ook O’Niel zijn hattrick. Op aangeven van Ryan van de Pavert was het raak. In het vervolg van de wedstrijd ontstonden er nog kleine kansjes voor Ajax, maar een doelpunt werd er niet meer gemaakt. Zodoende sloot Ajax O18 af met een 7-0 zege.

FT | Ajax O18 - FC Dordrecht O18 (7-0)