Emre Ünüvar maakt zich op voor rentree; Verkuijl en Ayyildiz moeten nog even geduld hebben

door Wessel Kroon 2

Bron AS

Emre Ünüvar maakt zich op voor rentree; Verkuijl en Ayyildiz moeten nog even geduld hebben

door Wessel Kroon 2

Bron AS

Emre Ünüvar heeft dinsdag voor het eerst sinds zijn blessure weer minuten gemaakt. De spits van Ajax O17 mocht dertig minuten invallen en gaat in de komende weken verder opbouwen. Middenvelders Mark Verkuijl en Hasan Ayyildiz zijn eveneens op de weg terug, maar moeten nog even wachten tot ze hun rentree kunnen maken.

Ünüvar begon het vorige seizoen ijzersterk en bleek een ware doelpuntenmachine te zijn voor Ajax O16. Tijdens de winterstop moest hij geopereerd worden aan zijn knie, waardoor hij de tweede seizoenshelft aan zich voorbij moest laten gaan. In juli werd Ünüvar beloond voor zijn indrukwekkende ontwikkeling en tekende hij een contract tot medio 2026 bij Ajax. Komend seizoen is het voor hem zaak om fit te blijven en zijn ontwikkeling door te zetten.

Een andere jeugdspeler van Ajax die een lange periode langs de kant heeft gestaan, is Verkuijl. De middenvelder van Ajax O18 raakte in februari geblesseerd en moest geopereerd worden aan zijn enkel. Hierdoor miste hij het toernooi om de prestigieuze Future Cup. Zijn herstel gaat de goede kant op, maar hij zal er tijdens de seizoenstart nog niet bij zijn. Het zal echter niet lang meer duren voordat Verkuijl zijn rentree kan maken.

Naast Ünüvar en Verkuijl is ook Ajax O16-middenvelder Ayyildiz op de weg terug. De spelmaker liep aan het einde van het vorige seizoen een scheurtje in zijn enkelband op. Inmiddels is Ayyildiz bijna helemaal fit en mag hij over twee weken weer met de groep mee trainen. Hierna zal het niet lang duren voordat ook hij zijn rentree kan maken.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.