Ajax bindt zeventienjarig talent Verkuijl tot medio 2025

door Jesse ter Haar 43

Bron Ajax.nl

Ajax bindt zeventienjarig talent Verkuijl tot medio 2025

door Jesse ter Haar 43

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Mark Verkuijl heeft zijn eerste contract bij Ajax getekend, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De zeventienjarige middenvelder zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2025 aan de club verbindt.

Het talent van Ajax Onder 17, dat momenteel geblesseerd is en revalideert, is de aanvoerder van zijn team. Een enkelblessure houdt hem echter al maanden aan de kant. Toch gloort er hoop aan het einde van de horizon, want hij lijkt het begin van het volgende seizoen te gaan halen. Ondanks zijn blessureleed beloonde Ajax hem met een contract - dat met terugwerkende kracht op 1 april 2023 is ingegaan - voor twee jaar.

Verkuijl begon als jonge jongen bij VV Veenendaal met voetballen. Het duurde echter niet lang voordat de middenvelder de overstap maakte naar het hoger aangeschreven DOVO. Hij maakte er dusdanig veel indruk dat Ajax in 2014 aanklopte en hem wist te verleiden tot een overstap naar de recordkampioen van Nederland. Inmiddels speelt hij alweer zeven jaar in het wit-rood-wit van Ajax. Komend seizoen lonkt voor hem de stap naar Ajax Onder 18.

Verkuijl koos voor Ajax

Eerder sprak Ajax Showtime met de vader van Verkuijl, Frank. Hij vertelde over de keuze die zijn zoon had tussen Ajax en FC Utrecht. Voor het talent echter, was er geen enkele twijfel. 'Hij wilde per se naar Ajax. Ik ben wel fan van Ajax, maar had het ook heel mooi gevonden als hij naar FC Utrecht was gegaan. Ik ben zelf geboren in Utrecht en mijn vader Ton heeft jarenlang voor DOS gespeeld. Mark had echter in zijn hoofd dat hij naar Ajax wilde. Dat had hij helemaal zelf bedacht en dat kreeg niemand er meer uit.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.