Ajax C2 kampioen na zege op Volendam C2

door Sander 5

In navolging van de B1, C1, D2 en F1 is ook de C2 van Ajax kampioen geworden. In de laatste competitiewedstrijd werd FC Volendam C2 met 4-1 verslagen. Ajax C2 had weinig te duchten van FC Volendam C2, ondanks dat de Volendammers op voorsprong kwamen. De spits schoot knap raak uit een lastige hoek. Na 19 minuten kwam Ajax C2 via Noa Benninga op gelijke hoogte. Dilrosun was de aangever. Een minuut later pikte Benninga de bal op en schoot Hornkamp de bal in de lege goal.

Na rust werd het duel beslist door de Amsterdammers. Een uitstekende counter werd afgerond door Kenneth Aninkora, die op dat moment pas één minuut binnen de lijnen stond. Na een rode kaart voor FC Volendam C2 (2x geel) maakte Dani de Wit op aangeven van uitblinker Carel Eiting de vierde Ajax-goal. In de slotfase waren Dani de Wit (bovenkant lat) en Kenneth Aninkora (onderkant lat) nog dichtbij een doelpunt.

Opstelling Ajax C2:
Stef Kennepohl (36. Joey Roggeveen); Sejad Navabi (49. Conner Blöte), Ramiz Zerrouki, Carel Eiting, Deyovaisio Zeefuik; Zian Flemming, Javairo Dilrosun (40. Dani de Wit), Noa Benninga (56. Nick Lim); Kaj Sierhuis, Jizz Hornkamp, Mees de Wit (40. Kenneth Aninkora).

Scoreverloop:
0-1 FC Volendam 11'
1-1 Noa Benninga 19'
2-1 Jizz Hornkamp 20'
3-1 Kenneth Aninkora 41'
4-1 Dani de Wit 63'

Afgelopen week werd bekend dat doelman Joey Roggeveen en verdediger Sejad Navabi Ajax aan het eind van het seizoen moeten verlaten. Voor Roggeveen (AZ) en Navabi (ADO Den Haag) is interesse van andere BVO's. De kleine middenvelder Lloyd van Wees blijft komend jaar, als dispentatiespeler, spelen in de C2. De overige spelers stromen door naar de C1 van de club.

Ajax A2 won in Katwijk met 1-5 van Quick Boys A1. Denzel James, bezig aan zijn laatste wedstrijden als Ajax-speler, scoorde twee maal. B-junior Serhat Cakmak scoorde één keer. Volgende week sluit Ajax A2 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord/Excelsior A2.

Ajax B2 verloor zoals verwacht van kampioen FC Groningen B1. Na de 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 voor de Groningers. De B2 was kansloos na een rode kaart voor Ajacied Thijs Griffioen in de eerste helft.

Opstelling Ajax B2:
Mussi Durcan; Arnoud de Moor, Shaquill Sno, Thijs Griffioen, Niek Ossevoort; Damil Dankerlui, Jordy Bruijn, Bas Quist; James Efmorfidis, Zakaria El Azzouzi, Pelle Clement.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de C2 werd Ajax D2 kampioen door een 4-3 zege op FC Volendam D2. Ajax F1 werd kampioen na een 14-0 zege.