Ajax bevestigt: Van den Boomen tekent contract tot medio 2027

door Jesse ter Haar 497

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: Van den Boomen tekent contract tot medio 2027

door Jesse ter Haar 497

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen is Ajax' eerste aanwinst voor het volgende seizoen, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De middenvelder, eerder actief in de Ajax-jeugd en bij Jong Ajax, tekent een contract tot medio 2027 in Amsterdam.

FOTO: AFC AJAX

De middenvelder stond sinds de zomer van 2020 onder contract bij Toulouse, waar hij indruk maakte met zijn standaardsituaties en het leveren van assists. In zijn tijd in de Ligue 1 én Ligue 2 speelde hij een totaal van 120 wedstrijden, waarin hij 45 keer een assist wist te leveren. Niet alleen dat, ook was hij 23 maal trefzeker voor de Franse middenmoter. De statistieken schudden de technische leiding van Ajax wakker en zodoende kan Van den Boomen zich de eerste aankoop van directeur voetbalzaken Sven Mislintat noemen. Zijn contract gaat op 1 juli 2023 in.

Van den Boomen speelde al eerder bij Ajax

Van den Boomen heeft al een verleden bij Ajax. In 2011 kwam hij over vanuit de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk en sindsdien doorliep hij meerdere jeugdelftallen. Hij schopte het tot Jong Ajax, waarvoor hij vijftien keer in actie kwam. Hierna kwam zijn route langs meerdere clubs. Na zijn tijd in Amsterdam koos hij voor FC Eindhoven, waar hij voldoende indruk maakte om voor sc Heerenveen en later Willem II te komen spelen. Na opnieuw een periode bij FC Eindhoven en daarna bij De Graafschap, trok hij in 2020 naar Toulouse.

In het huidige seizoen was Van den Boomen een ware sterkhouder voor de nummer dertien van de Ligue 1. Hij speelde zijn wedstrijden met name als centrale middenvelder, maar kwam ook geregeld uit als de meest verdedigende middenvelder. Verder droeg hij meermaals de aanvoerdersband namens de club. Van den Boomen kwam dit seizoen - in alle competities - tot 39 wedstrijden in dienst van Toulouse, waarin hij zesmaal doel trof en dertien keer een medespeler in staat stelde om te scoren.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.