Ajax bevestigt transfer van Regeer naar FC Twente; clubs akkoord over talent

door Jesse ter Haar 167

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt transfer van Regeer naar FC Twente; clubs akkoord over talent

door Jesse ter Haar 167

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Youri Regeer maakt de overstap naar FC Twente, zo brengt Ajax naar buiten via Ajax.nl. Beide clubs vonden elkaar in een deal over de transfer van het talent. De negentienjarige verdediger annex middenvelder had in Amsterdam nog een contract tot medio 2025.

Het talent uit de eigen jeugdopleiding maakt per direct de overstap naar de club uit Enschede, die op de slotdag van het afgelopen Eredivisie-seizoen nog met 3-1 van Ajax wist te winnen. De transfer hing al even in de lucht, maar nu hebben beide clubs dan eindelijk een akkoord weten te bereiken. FC Twente moet immers betalen om Regeer over te nemen, want zijn contract liep nog twee seizoenen door.

De eerste verhalen over de concrete interesse van FC Twente in Regeer dateren alweer van meer dan een maand geleden. Intussen werd al vaak de verwachting uitgesproken dat het spoedig zou gaan plaatsvinden, maar het liet dus nog even op zich wachten. Leon ten Voorde, FC Twente-watcher van beroep, wees met zijn vinger naar de juridische afdeling van Ajax. 'Omdat bij Ajax 22 juristen het werk voor één persoon doen, is de laatste handtekening nog niet gezet', klonk de journalist.

Tegelijkertijd kreeg FC Twente te maken met concurrentie van sc Heerenveen, maar dat lijkt nooit in een verregaand stadium gekomen te zijn. De club uit Enschede pakte dus wel door en heeft nu beet. Ajax doet geen melding van de transfersom, maar eerder werd er gesproken over een bedrag van zo'n één miljoen euro. Bovendien zou Sven Mislintat een terugkoopclausule hebben bedongen in de deal met FC Twente, waardoor Ajax het talent op een later moment voor een relatief laag bedrag terug naar Amsterdam kan halen. De Amsterdamse club bevestigt de clausule echter niet.

Regeer bij Ajax

Met zijn vertrek uit Amsterdam zet Regeer een punt achter een periode van zes jaar in het shirt van Ajax. Hij doorliep verschillende teams in de jeugdopleiding, kwam uit voor Jong Ajax én speelde al in Ajax 1. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij op 15 december 2021, toen BVV Barendrecht in het bekertoernooi de tegenstander was. Uiteindelijk kwam Regeer tot acht wedstrijden in Ajax 1.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.