Ajax bevestigt: einde seizoen voor Antony, Gravenberch, Martínez en Schuurs

door Thijs Zwagerman 326

Ajax bevestigt: einde seizoen voor Antony, Gravenberch, Martínez en Schuurs

door Thijs Zwagerman 326

Laatst geüpdatet

Ajax kan dit seizoen definitief niet meer beschikken over Antony, Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en Perr Schuurs. De blessures waar het viertal mee kampt zijn van dusdanige aard dat zij in de laatste drie competitieduels van dit seizoen niet meer in actie kunnen komen, meldt Ajax middels de officiële kanalen.

Gravenberch raakte woensdag op de training geblesseerd aan zijn linkerenkel. De middenvelder zit momenteel in het gips en zal zo'n zes weken nodig hebben om te revalideren. Ook Antony zitten in de lappenmand met een enkelkwetsuur. Ajax hoopte de Braziliaan in het slotstuk van de Eredivisie nog te kunnen inzetten, maar inmiddels is duidelijk geworden dat dit onhaalbaar is.

Ook centrumverdedigers Martínez en Schuurs zullen niet meer in actie komen. Martínez wordt geteisterd door een spierblessure en had recentelijk een terugslag in zijn herstel. Schuurs heeft een knieblessure en zal daarvan niet tijdig hersteld zijn om dit seizoen nog tot speelminuten te komen.

Status Berghuis en Mazraoui

Tegenover de definitieve absentie van het viertal Antony, Gravenberch, Martínez en Schuurs staat de zeer waarschijnlijke rentree van Steven Berghuis en Noussair Mazraoui. In een verklaring laat Ajax weten dat Berghuis en Mazraoui 'naar verwachting' nog wel inzetbaar zijn dit seizoen. Onduidelijk is vooralsnog of het duo ook aanstaande zondag al fit genoeg is om op bezoek bij AZ in actie te komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.