Onderzoeksbureau CIES ziet Antony als meest waardevolle speler Ajax

door Bart Veenstra 44

Bron CIES

Onderzoeksbureau CIES ziet Antony als meest waardevolle speler Ajax

door Bart Veenstra 44

Bron CIES

Laatst geüpdatet

Antony is volgens onderzoeksbureau CIES de meest waardevolle speler van Ajax. De Braziliaan, die bij Ajax nog onder contract staat tot medio 2025, zou volgens CIES bijna zestig miljoen euro waard zijn.

De transferwaarde van Antony wordt ingeschat op 57,5 miljoen euro. Van spelers buiten de top-vijf competities wordt alleen Darwin Nuñez (SL Benfica) met een transferwaarde van 70,7 miljoen euro hoger ingeschat. In de top-tien van spelers van buiten de top-vijf competitie staat nog een Ajacied: Sébastien Haller. De spits heeft in de ogen van CIES een transferwaarde van 39,6 miljoen euro.

In de top-tien spelers uit de Eredivisie zijn nog meer Ajacieden terug te vinden. Jurriën Timber heeft een transferwaarde van 39,2 miljoen euro, terwijl Ryan Gravenberch wordt ingeschat op 37,6 miljoen euro. Lisandro Martínez zou 31,0 miljoen euro waard zijn.

Ajax kan drukke transferperiode verwachten

Ajax kan in de aankomende zomer op een drukke transferperiode rekenen. Bij de Amsterdamse club lopen meerdere spelers uit hun contract, waaronder André Onana en Noussair Mazraoui, terwijl Ryan Gravenberch en Nicolás Tagliafico op de nominatie staan om te vertrekken.

Daarnaast zou er belangstelling zijn voor spelers als Timber, Martínez, Antony, Haller en ook Edson Álvarez. Deze spelers liggen nog langdurig vast in Amsterdam, waardoor Ajax voor deze spelers de hoofdprijs kan vragen.

Sportbookies had dit weekend 80 procent van de voetbalwedstrijden goed voorspeld. Bekijk hier welke dit waren!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.