Ajax begint met Van den Boomen, Berghuis en Tahirović aan return tegen FK Bodø/Glimt, Taylor begint op bank

door Jon van Dam 227

Ajax begint met Van den Boomen, Berghuis en Tahirović aan return tegen FK Bodø/Glimt, Taylor begint op bank

door Jon van Dam 227

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen en Steven Berghuis beginnen donderdagavond in de basis bij Ajax voor de terugwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. Voor Van den Boomen is het zijn eerste basisplaats sinds zijn blessure, terwijl Berghuis het duel met NEC moest missen.

Diant Ramaj is ook tegen de Noorse opponent de eerste keuze onder de lat. De Duitse sluitpost greep zijn kans na de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter en is sindsdien niet meer weg te denken op doel. Ook in de achterhoede vinden er mutaties plaats. Jorrel Hato speelde tegen NEC nog als linksback, maar zal donderdagavond weer naast Josip Šutalo in het centrum spelen. De posities van linksback en rechtsback worden respectievelijk ingevuld door Borna Sosa en Devyne Rensch.

Op het middenveld van de Amsterdammers kiest Van ’t Schip voor één andere naam als tegen NEC. Jordan Henderson ontbreekt in de wedstrijdselectie. Met de Engelsman wordt geen risico genomen op het kunstgras in Bodø. Daardoor zal het controlerende blok gevormd worden door Van den Boomen en Benjamin Tahirović. Kenneth Taylor begint daardoor op de bank. Kristian Hlynsson speelt tegen FK Bodø/Glimt als meest vooruitgeschoven middenvelder van de Amsterdammers.

Aan de rechterkant keert Berghuis terug van een blessure. De linkspoot moest het duel met NEC aan zich voorbij laten gaan, maar keert vanaf terug in de basiself als rechtsbuiten. Carlos Forbs, die trefzeker was tegen de Nijmegenaren, speelt als linksbuiten. Berghuis en Forbs zullen Brian Brobbey van bruikbare ballen moeten gaan voorzien. De jonge topscorer van Ajax staat wederom in de punt van de aanval.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Tahirović; Berghuis, Hlynsson, Forbs; Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.