Ajax begint met Brobbey, Šutalo en Van den Boomen aan thuisduel met FC Twente, Godts vervangt Hlynsson

door Bart Veenstra 164

Bron Ajax Showtime

Ajax begint met Brobbey, Šutalo en Van den Boomen aan thuisduel met FC Twente, Godts vervangt Hlynsson

door Bart Veenstra 164

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey keert zondagmiddag terug in de basiself van Ajax. De spits kwam in de uitwedstrijd bij Feyenoord wegens een blessure nog niet in actie, maar is fit genoeg om in de thuiswedstrijd tegen FC Twente aan de aftrap te verschijnen. De basisplaats van Brobbey gaat ten koste van Mika Godts, die op de bank moet plaatsnemen. Ook keren Josip Šutalo en Branco van den Boomen terug in de line-up van Ajax. Kristian Hlynsson is in de warming-up geblesseerd afgehaakt en wordt vervangen door Mika Godts.

Gerónimo Rulli zal voor de tweede opeenvolgende wedstrijd het doel van Ajax verdedigen. De Argentijnse sluitpost kreeg na de blessure van Diant Ramaj de kans in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Rulli zal zondag hopen op een betere middag dan afgelopen week in de Kuip, waar met 6-0 werd verloren. Trainer John van 't Schip kiest tegen de Tukkers andermaal voor een vijfmansdefensie. Šutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato zullen het hart van de verdediging vormen.

Devyne Rensch speelde tijdens de Klassieker nog als centrale verdediger, maar is tegen FC Twente de rechtsback van de Amsterdammers. Aan de linkerkant wordt er gekozen voor Kenneth Taylor, die daar de afgelopen weken veelvuldig is terug te zien. Op het middenveld verliest Benjamin Tahirović zijn basisplaats. De controlerende middenvelder uit Bosnië & Herzegovina staat zijn plek af aan Branco van den Boomen. Het middenveld van Ajax, bestaande uit twee man, wordt gecomplementeerd door Sivert Mannsverk.

Brobbey keert terug in Ajax' voorhoede

In de voorhoede keert spits Brian Brobbey terug na een blessure. Hoe lang de topscorer van Ajax het volhoudt, is nog niet te zeggen volgens Van 't Schip. Kristian Hlynsson viel in de warming-up geblesseerd uit, daardoor neemt Mika Godts de rechtsbuitenpositie voor zijn rekening. Aan de linkerkant van de aanval mag aanvoerder Steven Bergwijn het laten zien.

Volledige opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato, Taylor; Mannsverk, Van den Boomen; Godts, Brobbey, Bergwijn.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.