Zwinkels: 'Dan zie je hoe goed hij is'

door Bart Veenstra 0

Zwinkels: 'Dan zie je hoe goed hij is'

door Bart Veenstra 0

Laatst geüpdatet

Aankomend weekend maakt Ajax-directeur Edwin van der Sar zijn tijdelijke terugkeer in het shirt van hoofdklasser VV Noordwijk. Voormalig Ajax-keeper Robert Zwinkels, die in zijn Amsterdamse periode kortstondig training kreeg van Het IJskonijn, laat tegenover Omroep West weten ernaar uit te kijken.

'Ik stond achter hem bij een afwerkoefening. Dan zie je hoe goed hij is. Daar word je wel nederig van', aldus Zwinkels, die tegenwoordig onder contract staat bij ADO Den Haag. 'Voor mij als jonge keeper was dat geweldig, want in het eerste elftal keepten Maarten Stekelenburg, Henk Timmer en Joey Didulica. Van die tijd heb ik veel opgestoken.'

Vervolgens gaat Zwinkels ook in op wat hij verwacht van de comeback van Van der Sar. 'Keepen verleer je niet. Het fysieke verhaal is lastiger. Wat als hij zaterdag een blunder begaat? Dat heeft geen enkele invloed op hoe hij wordt herinnerd als keeper', aldus de doelman. Ook Ed de Goey, voormalig keeper van onder meer Oranje, Chelsea en Feyenoord, reageert. 'Ik vind het wel een uitdaging. Het is geen Eredivisie, maar het niveau in de Hoofdklasse is best wel hoog. (...) Maar ik denk dat het een weloverwogen beslissing is. Edwin weet precies wat wel of niet kan.'

Eerder op de donderdagavond werd al bekend dat Sven van Hensbergen per direct is gestopt als tweede keeper van VV Noordwijk. De goalie maakt het seizoen af bij het tweede elftal van de club uit de Bollenstreek.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.