'Ziyech start in de basis bij Chelsea; terugkeer bij Ajax definitief van de baan'

door Jesse ter Haar 106

Bron De Telegraaf

'Ziyech start in de basis bij Chelsea; terugkeer bij Ajax definitief van de baan'

door Jesse ter Haar 106

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De transfer van Hakim Ziyech van Chelsea naar Ajax lijkt definitief van de baan. De linkspoot begint dinsdagavond in de basis bij Southampton - Chelsea en krijgt de kans zich aan trainer Thomas Tuchel te laten zien. Bovendien is Ajax met Lucas Ocampos al dicht bij het aantrekken van een vervanger voor Antony.

'Hakim Ziyech lijkt in de basis te starten bij Chelsea. Transfer naar Ajax na komst Ocampos definitief van de baan', zo schrijft Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, op Twitter. De eerste basisplaats voor Ziyech van het huidige seizoen is inmiddels bevestigd. Om 20.45 uur neemt hij het met zijn club in een uitwedstrijd in de Premier League op tegen Southampton.

Dinsdagmiddag werd de overgang van Antony naar Manchester United wereldkundig gemaakt. Ajax ontvangt 95 euro miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen voor de Braziliaan. Al snel werd bekend dat de Amsterdammers op zoek zouden gaan naar een vervanger voor de buitenspeler en daarbij leek Ziyech de eerste keus. Ajax wilde de oud-speler echter huren, maar daar stonden Chelsea en ook Ziyech zelf niet voor open. De speler wilde na één seizoen niet alweer terug hoeven keren in Londen.

Vervolgens kwamen er vier andere namen naar voren: Justin Kluivert, Anwar El Ghazi, Leon Bailey én Lucas Ocampos. Eerstgenoemde lijkt naar Fulham te vertrekken, terwijl El Ghazi bij PSV terugkeert in Nederland. Bailey is nog altijd onderdeel van Aston Villa, maar Ajax lijkt Ocampos over te gaan nemen van Sevilla - de nummer vier van het vorige La Liga-seizoen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties