Ziyech nog altijd standvastig: 'Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik me Marokkaan'

door Cristian de Jong 100

Bron Het Parool

Ziyech nog altijd standvastig: 'Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik me Marokkaan'

door Cristian de Jong 100

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech heeft zich uitgelaten over zijn keuze voor het Marokkaans nationaal elftal. De oud-Ajacied kon voor zowel Nederland als Marokko kiezen. Laatstgenoemde kreeg dus de voorkeur van Ziyech, die momenteel ook actief is op het WK met zijn land. Ziyech vertelt over deze belangrijke keuze.

In 2015 zat Ziyech nog in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar wegens een blessure werd de speler toentertijd niet opgenomen in de selectie van Danny Blind. Ziyech zal vervolgens niet meer worden geselecteerd in de voorselectie van Oranje, waarna zijn keuze viel op Marokko. 'Ik vroeg mezelf af: waar gaat je hart naartoe? Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik me Marokkaan', zo valt te lezen in Het Parool. Ziyech vertelt dat dat een ingewikkeld gevoel is. 'Dat gevoel begrijpen veel mensen niet.'

Omdat de speler van Chelsea toen al zijn hele leven in Nederland woonde, zorgde de keuze voor Marokko voor behoorlijk wat kritiek. Ziyech trok zich daar echter niets van aan. 'Er zijn mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in elkaar steek. Hen noem ik clowns', gaat de linkspoot verder. Ziyech is van mening dat veel commotie is ontstaan vanwege sociale media. 'Die hebben de wereld kapotgemaakt. Alles moet mooi, iedereen wil alles maar laten zien. Het is gemaakt', aldus Ziyech.

Ziyech over terugkeer naar Ajax: 'Lastig in te schatten'

Ziyech speelt momenteel in Engeland. Bij zijn club Chelsea komt hij echter maar niet aan zijn minuten toe. Een transfer in januari wordt door zowel de club als Ziyech zelf niet uitgesloten. Een terugkeer naar Ajax wordt daarom ook steeds meer geroepen. Ziyech gaf in een eerder interview bij de NOS aan dat hij er momenteel weinig over kan vertellen. 'Lastig in te schatten, het is lastig in te schatten. We weten niet wat er in de winter gebeurt. Het is voetbal, dus het is lastig in te schatten', zei hij toen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.