Ziyech na stunt tegen België: 'Moeten lekker met beide benen op de grond blijven'

door Jesse ter Haar 8

Bron NOS

Bron NOS

Hakim Ziyech blijft met beide benen op de grond staan. De oud-Ajacied won zondag met Marokko met 0-2 van België en staat zodoende op vier punten uit twee wedstrijden, maar hij rekent zich nog niet rijk.

Na de wedstrijd stond Ziyech - zoals in het verleden weleens vaker - de NOS te woord. De creatieve linkspoot is blij met de overwinning op de Belgen, maar het betekent voor hem nog niets. 'We moeten lekker met beide benen op de grond blijven. Het is allemaal leuk en aardig nu met vier punten, maar we zijn er nog niet.'

Marokko nam zondag na rust afstand van België. Wat er in de rust is gezegd? 'Er is niet veel gebeurd. Ik vond ze in de eerste helft ook niet echt gevaarlijk. Ze hadden niet heel veel kansen. We lieten hen het spel maken en vanuit hun fouten probeerden we kansen te creëren. Dat ging in de tweede helft beter dan in de eerste helft.'

Volop lof voor Ziyech

Na afloop van de wedstrijd liet bondscoach Walid Regragui zich vol lof uit over de voormalig Ajacied. 'Een hoop mensen noemen hem een probleemjongen. Maar als je hem liefde en vertrouwen geeft, zal hij voor je sterven', legt de trainer uit. 'Dat geef ik hem en hij betaalt mijn vertrouwen terug.'

Waar Ziyech nog bescheiden bleef, spreekt de bondscoach enthousiastere woorden. 'Met de kwaliteiten van onze spelers kunnen we iets geweldigs neerzetten. Ik zeg niet dat we een geweldig team hebben, maar we zijn moeilijk te verslaan. We hebben alleen het probleem dat we veel blessures hebben.'