Yah maakt overstap naar beloftenelftal van FC Utrecht

door Bas Velzel 117

Bron FC Utrecht

Yah maakt overstap naar beloftenelftal van FC Utrecht

door Bas Velzel 117

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

Gibson Yah maakt de overstap naar FC Utrecht. De 18-jarige middenvelder verlaat Ajax transfervrij voor de Domstad. Yah tekent bij FC Utrecht een contract voor twee seizoen, met een optie tot een derde jaargang en gaat aan de slag bij het beloftenelftal.

'Het voelt goed. Ik ben blij dat FC Utrecht mij deze kans heeft gegeven en het is natuurlijk een hele mooie club om voor te spelen', aldus Yah via de officiële website van FC Utrecht. 'Ik ben een middenvelder, maar ik kan ook achterin spelen. Ik vind het fijn om in de kleine ruimtes te voetballen en ik beschik daarnaast over een goed overzicht.'

Jong Ajax

Yah kwam in de zomer van 2014 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij was toen pas tien jaar oud. Vervolgens doorliep hij de jeugdopleiding, om in 2021 zijn debuut in het betaald voetbal te maken. Tijdens de uitwedstrijd van Jong Ajax tegen TOP Oss mocht hij negen minuten meedoen. Uiteindelijk is hij tot een totaal van negentien duels gekomen bij het beloftenelftal.

Het is Yah niet altijd voor de wind gegaan in zijn nog maar prille carrière. Hij is lange tijd geblesseerd geweest en hoewel hij eigenlijk al twee seizoenen tot de selectie van Jong Ajax behoort, kwam hij daar nog maar amper in actie. Aankomende zomer loopt zijn contract af in Amsterdam en er werd besloten die verbintenis niet te verlengen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties