Raatsie verruilt Ajax transfervrij voor FC Utrecht

door Gino Haverkamp 81

Bron FC Utrecht

Raatsie verruilt Ajax transfervrij voor FC Utrecht

door Gino Haverkamp 81

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

Calvin Raatsie verruilt Ajax voor FC Utrecht. Dat maakt de club uit de Domstad bekend via de officiële kanalen. Ajax ontvangt geen transfersom voor de doelman, daar hij transfervrij vertrekt.

De jeugdinternational tekent een contract voor drie seizoenen in Utrecht. Het was al even bekend dat hij transfervrij vertrekt bij Ajax, maar zijn bestemming was nog niet bekend. Die bestemming blijkt dus FC Utrecht te zijn.

Naar eigen zeggen haalt FC Utrecht met Raatsie een keeper met potentie binnen. Dat zegt technisch directeur Jordy Zuidam. 'Hij heeft goede reflexen, is goed in één-tegen-één situaties en kan goed meevoetballen. In de jeugd heeft hij altijd op Nederlands topniveau gekeept, en bovendien heeft hij internationale ervaring opgedaan in diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen en in de UEFA Youth League.'

Raatsie speelde zijn wedstrijden in Amsterdam bij Jong Ajax, waar hij begin 2021 voor debuteerde. De afgelopen jaargang keepte de twintigjarige sluitpost twaalf duels in het tweede helft, terwijl hij ook enkele keren op de bank bij het eerste elftal zat.

Denk je dat Real Madrid zaterdag de Champions League wint? Zet in en krijg 2,30 keer je inzet terug. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties