Raatsie vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Ajax

door BadembaBarrie 91

Bron Ajax Showtime

Raatsie vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Ajax

door BadembaBarrie 91

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Calvin Raatsie gaat Ajax verlaten. Het contract van de doelman van Jong Ajax loopt na dit seizoen af, waarna hij transfervrij zal vertrekken naar een andere club. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. De doelman heeft verschillende opties in binnen- en buitenland, maar heeft nog nergens getekend.

De belangrijkste reden voor Raatsies vertrek is de behoefte aan speeltijd. De twintigjarige goalie wil met zijn leeftijd regelmatig minuten maken op een zo hoog mogelijk niveau en had daar binnen Ajax onvoldoende vooruitzicht op. Raatsie kwam dit seizoen tot twaalf optredens voor Jong Ajax, waar hij meestal Jay Gorter of Charlie Setford voor zich moest dulden.

Zodoende loopt de doelman komende zomer uit zijn contract. Zijn volgende bestemming is nog niet duidelijk. Raatsie kan rekenen op interesse van clubs uit het binnen- en buitenland, maar een beslissing is op dat vlak nog niet genomen.

Negen jaar Ajax

Voor Raatsie betekent zijn vertrek bij Ajax het einde van een tijdperk dat negen jaar geduurd heeft. De doelman kwam in de zomer van 2013 over van RKAV Volendam. Bij Ajax doorliep bij meerdere jeugdelftallen, alvorens hij vorig seizoen thuis tegen FC Dordrecht zijn debuut in het betaald voetbal maakte namens Jong Ajax. In totaal kwam hij tot dertien optredens voor het beloftenelftal. Raatsie speelde niet voor Ajax 1, al zat hij wel meerdere malen op de bank.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.