Yah verlaat Ajax en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging

door Jesse ter Haar 81

Bron Instagram

Yah verlaat Ajax en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging

door Jesse ter Haar 81

Bron Instagram

Laatst geüpdatet

Gibson Yah verlaat Ajax aan het einde van het huidige seizoen, zo brengt hij naar buiten via Instagram. De fysiek sterke verdediger annex middenvelder is dankbaar voor zijn tijd in Amsterdam, maar geeft aan het tijd te vinden voor een uitdaging elders.

'Na tien mooie seizoenen zal ik aan het einde van het seizoen Ajax verlaten voor een nieuw avontuur', zo begint hij zijn verhaal. 'Graag wil ik iedereen bedanken, in het bijzonder al mijn trainers, staf en teamgenoten, die mij in al die jaren hebben geholpen bij mijn ontwikkeling tot de voetballer die ik nu ben. Ik kwam als kleine jongen binnen en verlaat vol trots als jongeman deze fantastische club op weg naar een mooie nieuwe uitdaging!

Yah kwam in de zomer van 2014 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij was toen pas tien jaar oud. Vervolgens doorliep hij de jeugdopleiding, om in 2021 zijn debuut in het betaald voetbal te maken. Tijdens de uitwedstrijd van Jong Ajax tegen TOP Oss mocht hij negen minuten meedoen. Uiteindelijk is hij tot een totaal - het seizoen van Jong Ajax zit erop - tot negentien duels gekomen.

Het is Yah niet altijd voor de wind gegaan in zijn nog maar prille carrière. Hij is lange tijd geblesseerd geweest en hoewel hij eigenlijk al twee seizoenen tot de selectie van Jong Ajax behoort, kwam hij daar nog maar amper in de picture. Komende zomer loopt zijn contract af en die verbintenis besloot men dus niet te verlengen.

Yah wilde voor kans bij Ajax gaan

Eind vorig jaar tekende het talent nog zijn eerste verbintenis bij Ajax. Hij sprak uit een droom verwezenlijkt te hebben. Zijn toenmalige doel? 'Ik wil laten zien dat ik bij Ajax hoor en dus langer mag blijven.' Enkele maanden later besluit Yah dus toch op zoek te gaan naar een avontuur elders.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.