Wijffels ziet matige Bergwijn op WK: 'Alsof hij met een zak aardappelen op zijn rug voetbalt'

door Cristian de Jong 31

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels ziet matige Bergwijn op WK: 'Alsof hij met een zak aardappelen op zijn rug voetbalt'

door Cristian de Jong 31

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels ziet dat Steven Bergwijn het vooralsnog ontzettend lastig heeft op het WK in Qatar. De buitenspeler van Ajax mocht al twee keer dit WK in de basis beginnen, maar hij kan nog altijd niet overtuigen, zo ziet ook Wijffels.

De journalist schrijft in het Algemeen Dagblad hoe lastig Bergwijn het momenteel heeft. 'Feit is wel dat een speler als Bergwijn volledig vast zit en niet "levert" zoals hij tot nu toe steeds deed onder Louis Van Gaal.' Bergwijn begon het seizoen uitstekend bij Ajax maar heeft al een tijdje niet weten te overtuigen. 'Alsof hij met een zak aardappelen op zijn rug voetbalt, daar waar je hoopt op onbevangenheid bij iemands eerste WK', schrijft Wijffels.

Daarnaast schrijft Wijffels dat hij niet weet of de mindere periode bij Ajax invloed heeft op het spel van Oranje. 'Soms wel vier of vijf Ajax-spelers tegelijk staan dit WK op het veld bij Oranje. Het is moeilijk om van buitenaf precies te zien in hoeverre het moeizame seizoen met Ajax in hun hoofd zit.'

Kans geven aan de jonge jongens

Dat het het spel van Oranje vooralsnog onvoldoende is, is duidelijk. Wijffels schrijft dat het tegen Qatar misschien wel tijd is om een paar jongere spelers de kans te geven. 'Een pingelaar als Noa Lang bijvoorbeeld, of Xavi Simons.' Ook Kenneth Taylor wacht nog op zijn eerste WK-minuten. Van Gaal gaf eerder al aan dat de jongere spelers tegen de bestaande hiërarchie aan moeten schoppen. 'Wellicht is dit een moment om uit die groep iemand een kans te geven in de basis', aldus Wijffels.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.